Uitstekend nieuws voor AA Gent: sterkhouder helemaal fit voor clash met Club Brugge

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Oostakker
| 2 reacties
Uitstekend nieuws voor AA Gent: sterkhouder helemaal fit voor clash met Club Brugge
Foto: © photonews

Bij AA Gent werd Vadis Odjidja vorige week nog gespaard tegen STVV. De centrale middenvelder moest en zou immers klaar geraken voor de clash met Club Brugge, waar hij heel wat jaren sterkhouder was. Ook bij Gent is hij haast onmisbaar.

Wat Yves Vanderhaeghe daarnet op de persconferentie verkondigde, is dan ook goed nieuws voor de Buffalo's. "Vadis heeft alles kunnen meetrainen", gaf de oefenmeester mee. Dat is nodig, want zonder de Belg komt alle creatieve verantwoordelijkheid op de schouders van Chakvetadze, en die is daar toch nog iets te jong voor.

Dat beseft Vanderhaeghe ook. "Odjidja staat in voor ideeën en creativiteit. Tegen STVV hebben we vaak té stereotiep gevoetbald en hij is de geschikte persoon om dat te doorbreken." Voor het overige was er nog wat blessurenieuws te rapen op het oefencomplex in Oostakker.

Souquet twijfelgeval

"Eric Smith revalideert nog steeds, hij had een kleine reactie op een andere plaats toen hij heel dicht bij de groep stond. Hij is zich terug aan het knokken. Limbombe klaagde over een verkoudheid, maar ik denk niet dat dat iets is dat hem uit de wedstrijd zal houden." Souquet is twijfelachtiger. "Hij werkt hard, morgen beslissen we. Hij heeft al twee trainingen kunnen meedoen, maar heeft nog altijd een zware bloeduitstorting."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties