Brugs burgemeester Landuyt over de stadionproblemen: "We worden gechanteerd"

Brugs burgemeester Landuyt over de stadionproblemen: "We worden gechanteerd"
Foto: © photonews

Een nieuw stadion in Brugge neerpoten is al even moeilijk als overal ter lande. Al gaat het daar vooral over het dispuut tussen Bart Verhaeghe en een aantal privé-eigenaars die nog een appeltje te schillen hebben met de Club Brugge-preses. Burgemeester Renaat Landuyt reageert...

Landuyt hoopt zelf nog het nieuwe Brugse stadion te mogen inwijden, maar makkelijk wordt dat niet door de burgerlijke rechtzaak die Joris Ide (investeerder van Anderlecht) en Paul Gheysens (grote baas van Antwerp) hebben aangespannen tegen de onteigening van de gronden.

"Meneer Gheysens beweert dat het project het publiek belang niet dient. Zijn economische activiteiten en meer mensen aan het werk krijgen géén publiek belang, dan?", klinkt het in HLN. "Club Brugge is een bedrijf met meer dan 50 werknemers - schenkt dat géén meerwaarde?"

Veel ondernemers staan te popelen, ook collega's van Gheysens

"En is Club Brugge maatschappelijk belangrijk? 't Zal wel zijn! De helft van Vlaanderen komt hier naar het voetbal kijken. Maar goed, het is niet aan mij om tussen te komen. Als meneer Gheysens en de Ide-groep willen procederen, dan is dat hun recht."

Momenteel loopt het dossier al jaren vertraging op. "Ondernemers zijn, net als politici, ook maar mensen. En mensen maken soms ruzie. Het blijft alleen jammer dat onze hele streek gechanteerd wordt. Het gaat ons niet alleen om het stadion. Het gaat om drie industriezones waar veel ondernemers staan te popelen om te investeren. (fijntjes) Ook collega's van Paul Gheysens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties