Waasland-Beveren recht met elf(!) nieuwelingen de rug na bekerdebacle en walst over amechtig Moeskroen, wereldgoal Ampomah

Pierre Ghislain
Pierre Ghislain en Redactie vanuit Moeskroen
| 10 reacties
Waasland-Beveren recht met elf(!) nieuwelingen de rug na bekerdebacle en walst over amechtig Moeskroen, wereldgoal Ampomah
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren had iets goed te maken na het debacle in de Beker van België op dinsdag en pakte uiteindelijk uit met een knappe zege bij rode lantaarn Moeskroen.

  • Elf nieuwkomers bij Waasland-Beveren
  • Snelle voorsprong via Vellios
  • Mohamed mist strafschop, Schryvers zet Wase Leeuwen op rozen
  • Ampomah doet boeken dicht met heerlijke treffer, belangrijke driepunter voor Waasland-Beveren

Moeskroen was de hekkensluiter na acht speeldagen, maar het kon mits een overwinning onder meer over Waasland-Beveren springen in de stand. Onder de nieuwe coach had het 4 op 6 gepakt én ging het door in de Beker van België, dus het vertrouwen mocht er zijn bij Les Hurlus.

Elf nieuwkomers, snelle voorsprong

Dat was mogelijk toch wat anders bij de Wase Leeuwen, die in de midweek schandelijk werden uitgeschakeld in de Beker door Mandel United uit de Tweede Amateurklasse. Yannick Ferrera stuurde dan ook fel bij en koos voor ... elf nieuwe namen.

Davy Roef had het in de beginminuten wat moeilijk op een aantal hoge ballen en leek niet meteen de meest zekere indruk te maken, maar uiteindelijk zou hij alsnog een heldenrol gaan vervullen door een strafschop - op aangeven van de VAR - van Mohamed te pakken.

Beauty Ampomah

Waasland-Beveren stond op dat moment wel al op voorsprong door een kopbal van Vellios, die de bezoekers ietwat tegen de gang van het spel in op 0-1 had gebracht. Het zorgde voor meer vertrouwen bij de Oost-Vlamingen en een dipje bij de Henegouwers.

Jur Schryvers kon voor de pauze de 0-2 van dichtbij voorbij Butez knallen, waardoor Waasland-Beveren nog voor de rust eigenlijk al op rozen zat. Moeskroen had in acht wedstrijden amper drie goals gemaakt, wilden ze nog winnen ... dan moesten ze dat aantal verdubbelen.

Het zou absoluut niet lukken, want les Hurlus maakten een erg amechtige indruk. Meer zelfs: op een counter kon Ampomah van erg ver nog de 0-3 lukken voorbij de iets voor zijn doel staande Butez. Een mooi orgelpunt van een al bij al leuke partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties