DEBAT: Kon deze beerput niet vroeger uitgekuist worden?
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 20 reacties

Kon er niet vroeger iets gedaan worden aan de situatie in het Belgische voetbal?

DEBAT: Kon deze beerput niet vroeger uitgekuist worden?

Iedereen is geschrokken dat het zo plots gebeurde, maar niemand is echt verrast dat er 'something rotten is in the state of Belgium'. Iedereen wist dat er rare dingen gebeurden, maar tussen weten en bewijzen zit er nog een groot verschil.

Er gaat geen enkele voetbaljournalist ontkennen dat ze weet hadden van 'vreemde constructies' in het voetbal. Maar de regel is nog steeds: je moet het kunnen bewijzen. Inzage in de papieren van de clubs krijgt geen enkele journalist. De federale politie kwam deze ochtend aandraven met huiszoekingsbevelen en nu kan pas alles uitgespit worden.

Klacht van Westerlo

Elke aantijging zonder bewijzen kan leiden tot een proces. En dat vermijden de meesten toch het liefst. Er werden vragen gesteld bij de miraculeuze reddingen van Moeskroen, maar het was de klacht van Westerlo die tot verder onderzoek leidde. Nochtans waren er al veel langer aanwijzingen dat het soms niet altijd 'koosjer' gebeurde.

Had deze beerput al veel sneller schoongemaakt moeten worden? Wat is uw mening daaromtrent? En wat zijn de oplossingen om dit niet meer te laten gebeuren.

Wat zijn de oplossingen?

2%
31%
0%
67%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties