Sven Mary haalt nog eens uit naar 'Operatie Propere Handen': "Als dit de norm wordt, gaan ze nog veel gevangenissen moeten bijbouwen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 37 reacties
Sven Mary haalt nog eens uit naar 'Operatie Propere Handen': "Als dit de norm wordt, gaan ze nog veel gevangenissen moeten bijbouwen"
Foto: © photonews

Sven Mary is als raadsman van makelaar Karim Meijati nauw betrokken bij 'Operatie Propere Handen'. De advocaat haalde nog eens uit omdat hij niet begrijpt dat zijn cliënt nog steeds in voorhechtenis zit.

Mary is er niet over te spreken dat heel wat betrokkenen, zoals ook Bart Vertenten en Dejan Veljkovic, nog steeds in de cel zitten. "Mijn cliënt Karim Meijati heeft een blanco strafregister", zegt de advocaat. "Hij wordt vervolgd voor de rol die hij zou gespeeld hebben bij één transfer, die van Sofiane Hanni van RSC Anderlecht naar Spartak Moskou."

'Gemediatiseerd dossier'

"Volgens mij gaat het om een puur fiscale discussie. Maar ondertussen zit mijn cliënt al meer dan twee weken in voorhechtenis", citeert Het Nieuwsblad een ontevreden Mary. Hij vindt het niet kunnen dat mensen die geen criminelen zijn in de gevangenis worden gehouden. "Ik ben ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeurd zijn als dit niet over voetbal ging en als dit niet zo een gemediatiseerd dossier was."

"Met alle respect voor het hof van beroep van Antwerpen, maar ik vraag me af of dit nog normaal is. Die mensen vormen geen enkel gevaar voor de openbare veiligheid. Er zijn toch genoeg alternatieven voor de cel? Waarom ze niet naar huis sturen met een enkelband, zoals blijkbaar wel kan voor de vriendin van meneer Veljkovic. Als dit de norm wordt, gaan ze de volgende jaren nog veel gevangenissen moeten bijbouwen."

Nog steeds in de cel

Dinsdag werd reeds bekend dat verdachten Mogi Bayat, Dragan Siljanovski en Karim Meijati (alle drie makelaars), KV Mechelen-bestuurder Thierry Steemans en ex-advocaat Laurent Denis voorlopig in de cel bijven.

Hoofdaandeelhouder van KV Mechelen Olivier Somers mocht, onder voorwaarden, wel naar huis. Net als de vriendin van Dejan Veljkovic, die wel een enkelband kreeg. Ook Bart Vertenten en Veljkovic mogen hun cel voorlopig niet verlaten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties