Filip Joos is scherp voor Anderlecht-voorzitter Marc Coucke: "Karma is a bitch"

Redactie
| 43 reacties
Filip Joos is scherp voor Anderlecht-voorzitter Marc Coucke: "Karma is a bitch"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zeventien jaar trouwe dienst in de hoofdmacht nam het nieuwe bestuur van RSC Anderlecht afscheid van Olivier Deschacht. Net hij snoepte paars-wit donderdag 2 punten af.

De 37-jarige Deschacht kreeg van de tandem Marc Coucke - Luc Devroe geen nieuw contract bij de Belgische recordkampioen en trok naar Sporting Lokeren. Op Allerheiligen keerde de verdediger terug naar 'zijn' Anderlecht, en scoorde hij zowaar.

In zijn column in De Standaard is commentator Filip Joos scherp voor het nieuwe bestuur. "Zou Marc Coucke, in zijn zelf gefabriceerde rommeltje dat nu eens in paars en wit, dan weer in zalmroze voetbalt en zich nog altijd Anderlecht laat noemen, ooit het gevoel hebben gehad dat hij Olivier Deschacht kwijt was?", vraagt hij zich af. "Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet."

Van quantité négligeable naar qualité indéniable

Maar donderdag liet Deschacht wel van zich horen. ''Karma is a bitch. En heel soms een verdediger die je op al te onbeschofte wijze hebt gedumpt", aldus Joos. "Deschacht was voor Coucke quantité négligeable. En werd op een grijze Allerheiligen dankzij een rake kopbal ineens qualité indéniable."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties