Reactie Niakaté, wie? "Henry is beter en completer" - Voormalig Rode Duivel is zeker van zijn stuk

Niakaté, wie? "Henry is beter en completer" - Voormalig Rode Duivel is zeker van zijn stuk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na veertien speeldagen kan er al eens een balans opgemaakt worden van de betere spelers in 1B. Vooral enkele aanvallers zijn nogal verrassend op de voorgrond getreden. Bij wie kan je beter zijn om hen met mekaar te vergelijken dan bij Bob Peeters? De coach van Westerlo heeft een straffe mening.

"Vooral een aanvaller als Rocha heeft bij Lommel indruk gemaakt, maar ik denk ook aan Thomas Henry. Die is dan nog vijf weken geschorst geweest. En het is niet gemakkelijk om bij Tubeke in de ploeg te spelen", benadrukt Peeters ook nog eens.

Eén van de besten uit de reeks

Waarop hij misschien wel de belangrijkste kwaliteit van Henry aanhaalde. "Hij houdt de bal goed bij waardoor de ploeg kan aansluiten. Hij is één van de betere spitsen uit de reeks. Iedereen heeft het altijd over Niakaté, maar ik vind Henry beter."

Een opvallende uitspraak, maar Peeters meent het oprecht. Gezien zijn eigen verleden weet de voormalig international ook wat een team van een diepe spits verlangt. "Ik ben zelf een oud-aanvaller. Henry is een veel completere spits dan Niakaté."

Bracconi doet mee met loflezing

De trainer van Tubeke hoorde de complimentjes voor zijn topschutter graag. "Voor ons is het ook een mooie verrassing. Hij heeft zelfs al aan de linkerkant gespeeld. Hij keert ook automatisch terug bij balverlies. Hij heeft snelheid, gaat vol in de duels en doet mee in het blok", haalt ook Christian Bracconi de loftrompet boven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties