Mbokani verklaart waarom hij na de aanslagen op Zaventem geen Congolees international meer is
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Dieumerci Mbokani ontsnapte op het nippertje aan de dood in Zaventem

Mbokani verklaart waarom hij na de aanslagen op Zaventem geen Congolees international meer is

Dieumerci Mbokani is momenteel geen Congolees international meer en lijkt dat ook niet gauw meer te worden. Hij vergeet immers niet wat er gebeurde nadat hij op het nippertje aan de dood ontsnapte op Zaventem.

Mbokani was immers op de luchthaven de dag van de aanslagen. "Ik was toen even in Brussel, en kwam op de luchthaven om er het vliegtuig naar Kinshasa te nemen en er met de nationale ploeg te spelen", zegt hij in S/V Magazine.

"Toen we voor de ingang stonden, vroeg mijn vrouw me om even op haar te wachten omdat ze een vriendin wilde zien. Dus wachtten we daar even. Op dat moment ontplofte de boel. Als mijn vrouw op dat moment niet die vriendin had willen zien, was ik mee omgekomen."

Ze geloofden me niet

Voetbal was op dat moment het laatste waar hij aan dacht. "Denk je dat ik, na dat meegemaakt te hebben, nog zin had om in een vliegtuig naar Kinshasa te stappen om in Congo een match te gaan spelen? Ik heb de federatie verwittigd dat ik niet kwam omdat ik mentaal niet in staat was om te spelen."

"In een eerste reactie zeiden ze me dat ze me niet geloofden. Later hebben ze zich daarvoor geëxcuseerd, maar mijn besluit stond vast: ik stopte. Uiteindelijk ben ik op dat besluit teruggekomen en heb ik vorig jaar op het Afrikaanse landenkampioenschap gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties