Club met zorgen naar Dortmund: "Na Wesley gaapt de grote leegte"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Club met zorgen naar Dortmund: "Na Wesley gaapt de grote leegte"

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge kon niet helemaal zonder zorgen afreizen naar Dortmund voor de clash in de Champions League. Dat had alles te maken met de thuisnederlaag tegen Zulte Waregem. Het makke spel viel op en het vertrouwen is zoek

"Club Brugge heeft nu ook zijn laatste zekerheid ingeleverd: zelfs in het vertrouwde Jan Breydel is Club niet meer veilig. Vakkundig uitgeteld door een efficiënt en uitgekookt Zulte Waregem dat eindelijk bracht wat we er al sinds de zomer van verwachten: stabiliteit en kwaliteit voor een plaats dicht tegen de top 6. Het vertrouwen behouden in Francky Dury is altijd de beste optie aan de Gaverbeek", aldus Peter Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

"Het uitpuilende dokterskabinet is zeker een geldig excuus. In het voetbal van Ivan Leko zijn secuur uitvoetballende en inschuivende verdedigers én flitsende flanken met een actie en een voorzet belangrijk en zijn elftal heeft op dit moment een groot gebrek aan beide. Poulain en Decarli scoren onvoldoende en op de flanken is het noodgedwongen improviseren. Daardoor komt er nog meer gewicht op de schouders van Vanaken terecht."

Mindere Vanaken

Ook Vanaken was echter minder. "En die kan ondanks zijn lang volgehouden topniveau ook een moeilijkere dag hebben zoals tegen Zulte Waregem. En het helpt ook niet dat voorin ná Wesley een grote leegte gaapt. Eén keer gewonnen in zeven competitieduels en bij uitbreiding drie keer in twaalf matchen: dan is er een probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties