Geen Belgische verliezers in Europa, wat doet geslaagde Europese week met de UEFA-coëfficient?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Geen Belgische verliezers in Europa, wat doet geslaagde Europese week met de UEFA-coëfficient?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze Belgische ploegen komen ongeslagen uit de Europese week. Met 3 gelijke spelen en 1 (knappe) overwinning oogt de balans positief, maar vertaalt dit zich ook in onze positie op de UEFA-coëfficiëntenlijst?

Club Brugge sleepte een heroïsch gelijkspel uit de brand tegen Dortmund, Standard troefde de nummer één in La Liga, Sevilla, in eigen huis af en Genk en Anderlecht bleven steken op een draw. Onze Belgische ploegen kunnen dus terugblikken op een geslaagde Europese week. 

Voor Racing Genk zal het gewonnen puntje echter zuur smaken want de Limburgers konden mits een zege in Malmö wel al zeker zijn van Europese overwintering. Standard knokte zich terug in de race in hun poule door de stuntzege, maar moet op de laatste speeldag wel beter doen dan Sevilla om zich te plaatsen. 

Anderlecht was al uitgeschakeld en weigerde zijn Europese campagne een klein beetje glans te geven. Club Brugge was voorafgaand aan de partij tegen Dortmund al zeker van kwalificatie voor de Europa League, maar coach Ivan Leko kreeg zijn jongens toch gemotiveerd voor puntengewin tegen een Europese topper. 

Europese kater bijna doorgespoeld

De drie gelijke spelen en overwinning betekenen goed nieuws voor de Belgische coëfficiënt in Europa. We stijgen van 5.200 naar 6.200 punten en blijven zo stevig verankerd op de achtste plaats. Nummer zeven Portugal viert dit seizoen ook Europese hoogtij en blijft vooralsnog buiten schot. Eerste achtervolger Oekraïne zit ons wel nog steeds op de hielen. 

Zo zijn we goed op weg om onze Europese baalcampagne van vorig seizoen goed te maken, zeker als naast blauw-zwart ook nog Genk en Standard zich kunnen verzekeren van Europees voetbal na nieuwjaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties