Drie redenen waarom Waasland-Beveren zich meer zorgen moet maken dan Lokeren

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
Drie redenen waarom Waasland-Beveren zich meer zorgen moet maken dan Lokeren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De hoek waar de klappen vallen ligt in het Waasland. Lokeren en Waasland-Beveren delen de laatste plaats met 11 punten en op 22 december met getrokken messen tegenover elkaar. Het onderonsje wordt dus een onvervalste degradatietopper, maar wie kan de beste papieren voorleggen?

De trainer, de kwaliteit en de mentaliteit zijn drie factoren die van doorslaggevende factor zullen zijn in de strijd om het behoud. Welke Wase ploeg scoort het best op deze drie factoren?

Trainerswissel

Trond Sollied debuteerde met een zege tegen Eupen op 4 november, enkele dagen nadat hij de ontslagen Peter Maes opvolgde. Na Eupen pakte de Noor nog maar 1 op 9, toch gaan de prestaties van Lokeren in stijgende lijn.

Dat is bij Waasland-Beveren niet het geval. Sinds de aanstelling van Custovic werd er twee keer verloren, twee keer tegen een rechtstreekse degradatieconcurrent. Als er thuis tegen Club Brugge niet gewonnen wordt dan start Custovic met 0 op 9 bij zijn nieuwe werkgever.

Kwaliteit

Na de match tegen Eupen was Custovic dan ook niet te spreken over het behaalde niveau van zijn groep: “De wil was er, maar de kwaliteit ontbrak simpelweg.” Tijdens de winterstop zal er toch iets bij moeten komen, want met de huidige groep lijkt W-B wel een vogel voor de kat.

Tegen Gent zagen we het Lokeren dat iedereen wil zien

Olivier Deschacht zag bij Lokeren wel enige vorm van beterschap. “Vorige week speelden we als een derdeklasser en tegen Gent leek het wel alsof we de top 6 ambieerden”, zei Deschacht over de teamprestatie. “Dit is het Lokeren dat iedereen wil zien.”

Mentaliteit

Trond Sollied probeert een over-mijn-lijk-mentaliteit in de ploeg te brengen, iets wat onontbeerlijk is bij een team dat tegen de degradatie vecht. Dat deed hij bijvoorbeeld in 2011 bij Lierse toen de ploeg een vogel voor de kat leek.

Ook Custovic zag goede wil bij zijn spelers, maar die was er bij zijn voorganger ook al. Onder Yannick Ferrera zette W-B meer dan eens een achterstand om in een gelijkspel – onder meer tegen Zulte Waregem, Kortrijk en Club Brugge. Dat leek er tegen Eupen op geen enkel moment in te zitten.

Clash voor Kerstmis

De drie opgesomde factoren wijzen Lokeren aan als winnaar, maar na de winterstop en de mercato kan er natuurlijk nog erg veel gebeuren.

De ploeg die op 22 december de onderlinge clash wint zal met een gerust gevoel kunnen aanschuiven bij het kerstbuffet. De spelers en staf van de verliezende ploeg zullen niet veel goeds aantreffen onder de kerstboom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties