Moet Antwerp nog iets bijhalen tijdens wintermercato? Analist denkt aan twee posities: "Voor hem hebben ze geen vervanger"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 24 reacties

Cisse Severeyns ziet dat Antwerp nog een spits en een linksachter kan gebruiken

Moet Antwerp nog iets bijhalen tijdens wintermercato? Analist denkt aan twee posities: "Voor hem hebben ze geen vervanger"
Foto: © photonews

Antwerp gaat zich in de wintermercato nog wat versterken. Luciano D'Onofrio is al op zoek naar een paar 'missing links', opportuniteiten op de markt. Maar waar heeft Antwerp eigenlijk nog versterking nodig? Want die kern ziet er al redelijk sterk uit... We vroegen het aan Cisse Severeyns.

Ook Severeyns moest even nadenken vooraleer hij er een antwoord op kon geven. "Tja, het draait ook allemaal redelijk goed he. De resultaten zijn er, de ranking is er, ze hebben al een redelijk brede kern. En als je ziet tegen wie ze punten pakken, horen ze ook op die plaats te staan", aldus de ex-spits. 

Mbokani is niet de werker, die teert op zijn talent

Maar er zijn wel één of twee posities waar het - in de breedte - beter kan. "Bölöni heeft er een geheel van gemaakt. Ik had hem wat onderschat moet ik zeggen. Maar wat hij nu doet: wauw! De mensen die voor de surplus zorgen werken ook. Zo'n Refaelov kan scoren, assists geven, verdelen... Maar hij werkt ook nog."

"Bij een Mbokani zie je dat minder. Die teert op zijn talent. Je hebt wel nog Owusu, maar Bölöni speelt al gauw ook eens met twee spitsen. Er kan er nog wel eentje bij om de concurrentie daar aan te scherpen."

Voor Juklerod hebben ze ook niet echt een vervanger

"Ze hebben die brede kern ook nodig, want je ziet dat het na 70 minuten bij sommigen ook wel op is. Ze spelen heel fysiek, met een hoge pressing. En dan moet je in het laatste kwartier soms wat terrein prijsgeven."

Severeyns waarschuwt echter ook. "Je kan altijd op elke positie iets gaan bijhalen, maar je moet ook zien dat de groepsdynamiek niet verstoord geraakt. Eén of twee gerichte aankopen om in de breedte sterk te staan, is genoeg. Achteraan zitten ze goed, op het middenveld ook. Enkel op de linksachter is er geen echte vervanger voor Juklerod. Dat is dan misschien de tweede positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties