Analisten kunnen wel begrip opbrengen voor nonchalant Genk in de tweede helft
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

Eric Van Meir en Eddy Snelders zagen een nonchalant Genk in de tweede helft tegen Eupen

Analisten kunnen wel begrip opbrengen voor nonchalant Genk in de tweede helft

Eddy Snelders en Eric Van Meir moesten hun fileermes niet bovenhalen in de studio van Play Sports. Er viel weinig af te dingen op de logische zege van competitieleider Racing Genk. Toch zagen de heren dat er in de tweede helft wat nonchalance in het team sloop.

Eric Van Meir zag vooral nonchalance opduiken bij de laatste pass van de Limburgers. Dat kon veel nauwkeuriger vond de voormalige trainer van Lierse. Ook het uitvoetballen deden ze bij Genk dit seizoen al beter. “Ballen werden naar voor getrapt zonder dat er ook maar iemand in de buurt was.”

“Maar bij die stand is het ook wel logisch”, pikte Eddy Snelders daarop in. “Bij 0-2 mag dat al eens. Al moet je steeds blijven opletten. Als je de tegenpartij weer in de match laat komen kan het soms rap gaan. Zelf verlies je wat grip op de match en als de andere ploeg scoort is het moeilijk om de draad van daarvoor weer op te pikken.”

Als voorbeeld van de nonchalance haalden ze ook nog de vrije trap van Malinovskyi aan. Die trapte van wel erg ver. “Oké, hij heeft ze misschien al wel eens gescoord vanop die positie, maar nu lukte het niet.” De bal ging overigens ver over.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties