Hoofdaandeelhouder KV Mechelen spreekt over wat er met zijn club gebeurde: "Met een kam door de boekhouding gegaan"

Hoofdaandeelhouder KV Mechelen spreekt over wat er met zijn club gebeurde: "Met een kam door de boekhouding gegaan"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Je moet maar hoofdaandeelhouder zijn van KV Mechelen en dan zowat je hele bestuurstop zien opgepakt worden in de zaak 'Propere Handen'. Dieter Penninckx wil geloven in hun onschuld, maar spreekt toch met twee woorden.

Penninckx keek verbaasd op toen al die arrestaties gebeurden. "Toen die zaak uitbrak, voelde ik me even the last man standing. Intussen zijn we zelf eens met de kam door de boekhouding gegaan en vanuit clubcontext is er niks mis", zegt hij in S/V Magazine.

Maar wat er misschien gebeurde, zal in ieder geval niet vastgelegd zijn in de officiële boeken. "Ik kan alleen nagaan wat er op clubniveau gebeurd is. Thierry ken ik eigenlijk niet. Stef en Olivier probeerden het spelersaantal per makelaar af te bouwen - dat is voor mij het duale aan het verhaal."

Geen duidelijke fouten 

Intussen is Stefaan Vanroy weer aan het werk en lijkt ook Olivier Somers terug een functie te krijgen. "Ja, maar elke manier van terugkomen zal er een achter de schermen zijn, low profile. Ik zou het op dit moment geen goed idee vinden om de publieke opinie uit te dagen door hen nu terug op de voorgrond te brengen."

"Op basis van wat ik nu weet, hebben die mensen voor mij niks misdaan. Ik zou wel graag eens praten. Er is weinig of geen concrete informatie over wie wat gezegd of gedaan zou hebben en al helemaal niet over de context. Ook ik zie een aantal dingen die ik niet goed kan plaatsen. Maar ik zie geen duidelijke fouten waar het clubbestuur zou op aangestuurd hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties