Verschueren geeft aan: verschillende redenen voor ontslag Vanhaezebrouck

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 15 reacties
Verschueren geeft aan: verschillende redenen voor ontslag Vanhaezebrouck

De sportieve resultaten waren slecht onder Hein Vanhaezebrouck. Maar dat was niet de enige reden waarom de bestuurstop besliste om de coach te ontslagen. Zondagavond gaf Michael Verschueren meer tekst en uitleg bij Sports Late Night.

Vanhaezebrouck was een te grote persoonlijkheid binnen de kleedkamer. "Ik had een gesprek met de groep en daaruit bleek dat er bepaalde dingen leefden waarvan wij nog geen weet hadden. Het was ‘over’, oordeelden we dan", vertelt Verschueren nu. 

"Ik had het gevoel dat de groep nood had om terug aan voetbal te denken en minder leiderschap te ondergaan. Ik heb het dan over de dominantie van Hein. het feit dat hij een bepaalde lijn uitzette, een bepaalde voetbalstijl ook."

De spelers tekenden dus eigenlijk het doodvonnis van Hein. "Het was heel duidelijk wat er moest gebeuren, er moest heel veel gelopen worden. Die jongens waren klaarblijkelijk op zoek naar een nieuw systeem, een nieuwe voetbalbeleving en naar vertrouwen. Ik denk dat we met Rutten voor iemand gekozen hebben die dat vertrouwen brengt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties