Is hij de beste spits in België? "Er is een niveauverschil met de Premier League, dat klopt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 40 reacties
Is hij de beste spits in België? "Er is een niveauverschil met de Premier League, dat klopt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexander Sørloth is een schot in de roos voor AA Gent. Wanneer je hem ziet spelen, druipt de klasse ervan af. Dat Gent hem kon halen heeft het aan coach Thorup te danken. En Sørloth zelf? Die geeft toe dat er wel een niveauverschil is.

Dat hij zijn start niet gemist heeft, is duidelijk. Sørloth scoorde de winnende treffer tegen Anderlecht, voorzag Yaremchuk van een assist tegen KV Oostende én scoorde de belangrijke 2-1 in de terugwedstrijd bij de Kustboys. "Het gaat heel goed", aldus een zichtbaar tevreden Sørloth op de Gentse persconferentie.

"Ik ben erg blij met mijn doelpunten, maar vooral met de overwinningen tegen Anderlecht, Kortrijk én het behalen van de Bekerfinale. Als aanvaller zorgen die goals uiteraard voor vertrouwen. Wanneer je in jezelf gaat geloven, ga je nóg meer scoren." Voor een speler die amper minuten maakte bij Crystal Palace, is hij wel heel fit.

100% fit

"Uiteraard train je zo hard als je kan wanneer je niet speelt. Bij Crystal Palace werden extra looptrainingen ingelegd voor jongens die amper aan de bak kwamen." Hij merkt wel een niveauverschil tussen de Premier League en de Jupiler Pro League en is niet bang om dat uit te spreken. "Het niveau is natuurlijk anders, ik merk wel een verschil", aldus de Noor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties