"Goals vielen voorbije jaren als eieren uit de lucht": Waarom de degradatiestrijd nog niet gestreden is én een competitiehervorming zich opdringt

"Goals vielen voorbije jaren als eieren uit de lucht": Waarom de degradatiestrijd nog niet gestreden is én een competitiehervorming zich opdringt

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem ging met 0-3 winnen bij Sporting Lokeren en staat zo plots negen punten boven de rode lantaarn. Is Essevee nu gered? Francky Dury wil met twee woorden spreken vanuit zijn ervaring van de voorbije jaren.

"Of we gered zijn dit seizoen? Ik ben bang om dat te zeggen, zolang het niet mathematisch zeker is", aldus Francky Dury na de 0-3 in en tegen Sporting Lokeren. "Maar ik ben heel tevreden met de overwinning, want dit is een ander soort stress dan bekerfinales spelen of een titelmatch betwisten tegen Anderlecht."

Niet leefbaar

Dury rekent zich nog niet rijk: "Ik heb veel ervaring in eerste nationale, veertien jaar. En ik heb al gekke dingen zien gebeuren. Er kan vanalles gebeuren, met doelpunten die als eieren uit de lucht vallen. Elk jaar valt er wel iets voor waarvan niemand vooraf denkt dat het kan gebeuren."

"Ik zou dan ook graag thuis tegen Cercle Brugge ook winnen, dan zouden we opnieuw een goede stap zetten", aldus nog Dury. Die zou ook graag het competitieformat zien wijzigen: "Naast de grote 5 zitten enkel Lokeren en wij al zolang op het hoogste niveau. Op deze manier is het niet leefbaar. Niet in 1A én niet in 1B."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties