Fans namen Ivan Leko zwaar op de korrel: "Een kentering" en "Excuus geldt al lang niet meer, het is gewoon te weinig"

Fans namen Ivan Leko zwaar op de korrel: "Een kentering" en "Excuus geldt al lang niet meer, het is gewoon te weinig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was toch wel een bijzonder momentje, toen Ruud Vormer door Ivan Leko werd gewisseld in de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent. Want ook de fans konden er niet om lachen. "Een kentering", klinkt het.

Peter Vandenbempt is in zijn analyse bij Sporza kristalhelder: "Dit is een kentering. De steun voor Ivan Leko vanwege de supporters was tot op heden onvoorwaardelijk geweest, nu hebben ze hem voor het eerst zwaar op de korrel genomen."

"Tegen Charleroi kreeg hij ook al de wind van voren omwille van zijn tactische keuzes, nu is de druk opgevoerd - ook een beetje door Vormer, die een open boek is wat dat betreft. Met een pittig programma in de competitie én Europa kunnen ze dat toch wel missen."

Daar wordt niemand vrolijk van

Het was inderdaad opvallend: in de nasleep van 'Operatie Propere Handen' stonden de fans als één man achter Leko: "Ivan Leko Bruges Army" weerklonk toen week na week. Het legertje lijkt nu toch een beetje af te brokkelen ...

Ivan Leko Bruges Army?

Bovendien heeft de coach nog steeds niet bijgetekend op Jan Breydel, waardoor ook op dat gebied de onrust enigszins - onbedoeld - toeneemt. Duidelijkheid zou voor iedereen goed zijn, want het was niet goed tegen de Buffalo's.

"Het excuus van de focus in het najaar op de Champions League geldt ook al lang niet meer. Dat is gewoon te weinig", aldus nog Vandenbempt. "In eigen huis een uur toch eigenlijk de mindere zijn van AA Gent, daar wordt niemand vrolijk van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties