Reactie Anderlecht-kapitein Kums zag hoopgevende dingen op Sclessin

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 16 reacties
Anderlecht-kapitein Kums zag hoopgevende dingen op Sclessin
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Sven Kums was het een vruchtbare week: donderdag werd hij voor het eerst vader en gisteren scoorde hij op Sclessin met een knappe vrije trap. De voormalige Gouden Schoen bracht Anderlecht langszij maar uiteindelijk ging de recordkampioen toch de boot in. Al ziet Kums heel wat hoopgevende zaken.

“Als je ziet hoe wij hier het eerste half uur komen spelen denk ik dat we kunnen zeggen dat het spelbeeld van Anderlecht in een stijgende lijn zit. We zijn de eerste 20 minuten goed doorgekomen. We wisten dat Standard ons meteen bij de keel wilde grijpen, maar uiteindelijk hebben we hen ver van ons doel kunnen houden. We vonden vlot de vrije man en de bal ging goed van voet tot voet.”

Het spelbeeld zit in stijgende lijn

De defensieve problemen blijven wel aanhouden. “Het is een domper dat je dan bij de eerste echte kans van Standard meteen een tegendoelpunt slikt. Zij scoren op het moment dat wij de wedstrijd domineren."

"We komen dan langszij via een vrije trap, ik wist wel dat ik dat kon want in de Europa League tegen Fenerbahçe trapte ik vanuit een gelijkaardige positie nog op de paal. Echt grote kansen hebben we uiteindelijk niet meer bij elkaar gevoetbald maar je weet dat je hier op Standard geen tien uitgespeelde kansen gaat krijgen.”

Zij scoren op het moment dat wij de wedstrijd domineren

Na de pauze was het wel een heel ander verhaal. “In de tweede helft hadden we het moeilijk met de hogere druk van de Rouches. We vonden de vrije man niet meer en Standard profiteerde dan ook nog eens van kleine foutjes bij ons."

"De tweede helft was gewoon niet goed, we vergaten te voetballen. Maar ik denk dat we uiteindelijk blij mogen zijn met het niveau dat we haalden in de eerste helft en dat we dat vooral moeten onthouden van deze Clásico.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties