Goed idee voor België? In Nederland wil men beslissingen VAR aan de fans laten zien in de stadions

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 24 reacties
Goed idee voor België? In Nederland wil men beslissingen VAR aan de fans laten zien in de stadions

In Nederland is er een voorstel dat wel eens een grote impact zou kunnen hebben over hoe de videoref bekeken wordt. De KNVB denkt er immers aan om beelden van de videoref in de stadions te laten zien, schrijft De Telegraaf. Daarmee willen ze de fans laten zien waarom een beslissing genomen wordt.

Want dat is ook in België momenteel het probleem: in veel van de gevallen begrijpen de supporters niet waarom een beslissing genomen wordt. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond geeft meer tekst en uitleg. 

"We zijn daar mee bezig. Maar het vergt tijd en organisatie. De uitvoering ervan is lastig. En als we ermee beginnen, moet het ook goed gebeuren. Het kan bijvoorbeeld niet zo zijn dat het publiek al beelden te zien krijgt terwijl de scheidsrechter er nog naar moet kijken."

Want ook in Nederland zorgt de VAR voor meer dan minder discussie. "Dat hadden we al voorspeld. Er waren mensen bang dat er geen gespreksstof meer zou zijn door de VAR. Maar nu heb je de discussie over de vraag ‘waarom grijpt hij daar wel in en daar niet?’ Het is bovendien nieuw dus wordt er extra over gesproken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties