Grote Anderlecht-kern zorgt ook voor problemen bij de jeugd: heel ambetante situatie

Grote Anderlecht-kern zorgt ook voor problemen bij de jeugd: heel ambetante situatie
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht speelde maandagavond met een 'beloftenploeg' van ongeveer 20 miljoen euro. Fred Rutten wil immers al zijn spelers fit houden voor als hij ze nodig zou hebben. Maar wat met de jeugd die rekent op zijn matchen bij de beloften?

Dat Anderlecht 36 A-kernspelers heeft, is wel degelijk een probleem. Michael Verschueren hoopte die kern af te slanken tijdens de wintermercato, maar de belangstelling voor die jongens was bijzonder klein. Buiten Dauda werd geen van de jongeren (Delcroix, Dante, Adzic, Abazaj,...) verhuurd. 

Twee echte beloften

En nu wil Rutten ook de spelers die onvoldoende minuten maken tijdens de matchen allemaal in de beloftenwedstrijden laten opdraven. Leoni en Lutonda waren gisteren de enige 'echte' beloften die in de basis stonden. Dewaele en Doku maken immers ook al deel uit van de fanions. 

Twee weken geleden liet Anderlecht ook al de reserves opdraven. Er ligt een plan op tafel om meer oefenmatchen in de week te organiseren, maar dat is ook niet makkelijk midden in het seizoen. Jonas De Roeck zou - indien de kern wordt afgeslankt - ook training geven aan de 'overbodige spelers'.

Opleiding

Maar zolang dat niet concreet is, blijven er wel wat jongeren op hun honger zitten qua matchen. Jongeren die echt wel die match tegen Club Brugge wilden spelen. Een situatie die niet kan blijven aanhouden, want bij Anderlecht is het de bedoeling dat de meest talentvolle jongeren naar de beloftenkern doorstromen. De voorbije jaren hadden ze bijna steeds de jongste groep van het land. 

Net om de tieners tegen stevigere tegenstanders van een paar jaar ouder te laten spelen. 't Is nog even afwachten of daar dit seizoen nog een oplossing gaat voor komen. Want binnen de club is niet iedereen blij met wat er nu gebeurt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties