Groot-Brittannië en Ierland voelen zich geroepen om het WK 2030 te organiseren

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Groot-Brittannië en Ierland voelen zich geroepen om het WK 2030 te organiseren
Foto: © photonews

Waar zal het WK in 2030 betwist worden? Het lijkt nog zo ver, maar binnenkort worden de kandidaten bekendgemaakt. Groot-Brittannië en Ierland wil daar alvast deel van uitmaken.

Enkele landen hebben hun wens om het WK 2030 te organiseren al expliciet geuit. Deze drie groepjes maken geen geheim van hun kandidatuurstelling: de Zuid-Amerikanen (Uruguay, Arngentinië, Paraguay en Bolivië), een Iberisch duo (Portugal en Spanje) in samenwerking met Marokko en een 'Balkanbod' (Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Servië). De eerste groep wordt als favoriet beschouwd. 

Post-Brexit opportuniteit? 

Maar er is een vierde kandidatuur in de maak. Volgens Daily Mail bereiden Ierland en Groot-Brittannië zich voor om het WK 2030 naar de Britse eilanden te halen. Ze zijn nog in vol overleg welke locaties ze als gaststad willen aanduiden. Men wil er niet per se een Londens toernooi van maken. Er is ook sprake van een volledig nieuwe voetbaltempel in Belfast.

Volgens sommigen zou de Brexit een negatieve rol kunnen spelen in dit project, de Britse overheid ziet het dan weer als een opportuniteit. Door een gezamenlijk project tussen Ierland en Groot-Brittannië zou de negatieve sfeer die er tussen beide landen hangt kunnen worden omgezet naar iets positiefs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties