Club Brugge lijdt nieuw puntenverlies, coach Leko is opvallend mild: "Ik kan mijn spelers niets verwijten"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 28 reacties

Ivan Leko looft inzet van Club Brugge ondanks puntenverlies in Brugse derby

Club Brugge lijdt nieuw puntenverlies, coach Leko is opvallend mild: "Ik kan mijn spelers niets verwijten"

"Kutgevoel", "onnodig" en "kwijtgespeeld" waren maar een paar van de woorden die de spelers van Club Brugge in de mond namen na de 2-2 tegen de stadsgenoot. Coach Ivan Leko was daarentegen nog overwegend positief. Mentaliteit boven alles.

"Mijn ploeg kende het wedstrijdplan perfect, zowel met als zonder bal, maar in zo'n derby kan alles gebeuren. 't Is gewoon jammer", zuchtte Leko. De Brugse trainer leek opvallend genoeg wel vrede te nemen met het laatste puntenverlies van Club.

"Ik heb veel goeds gezien. We hebben zelfs op dat moeilijke veld proberen voetballen, waren de hele tijd dominant en kregen kansen genoeg. Alleen moeten het efficiënter", verklaarde hij. "Qua inzet heb ik mijn spelers niets te verwijten. Iedereen ging ervoor en deed alles om te winnen."

Ik zou me pas zorgen maken als mijn ploeg geen inzet meer toont

Dat is dan ook de nummer één vereiste van Leko. Zelfs méér dan het resultaat. "Mijn taak als trainer is om iedereen klaar te krijgen op het vlak van inzet, energie, kwaliteit… Ik zou me pas zorgen maken als mijn ploeg die dingen niet meer toont, maar dat gebeurt niet. Het is even een mindere periode, ja, maar we moeten ook niet dramatiseren. Dit komen we wel weer te boven", besloot Ivan Leko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties