cluClub Brugge
salRed Bull Salzburg
Datum: 14/02/2019 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Jan Breydel
Erop en erover: Denswil en Wesley zetten foute keuze van Leko recht, Club klopt Salzburg
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge 2-1 FC Salzburg

Erop en erover: Denswil en Wesley zetten foute keuze van Leko recht, Club klopt Salzburg

Club Brugge heeft 't geflikt. Ondanks een achterstand bij het rustsignaal klom blauw-zwart dankzij goals van Denswil en Wesley na de pauze nog op en over FC Salzburg: 2-1. Het belooft volgende week in Oostenrijk nog bijzonder spannend te worden.

In de competitie wil het even niet draaien, maar geen zorgen: er is ook nog de Europa League. Het ongeslagen FC Salzburg uit Oostenrijk was de tegenstander en voor die gelegenheid verraste coach Leko door Cools samen met Amrabat op de rechterflank te zetten. Hoe dat verliep? Laat het ons zo zeggen: bij de rust mochten ze allebei in de kleedkamer blijven.

Pijnlijk duidelijk was het dat Cools al een kleine eeuwigheid niet meer in de basiself had gestaan. Aanvallend moest het op rechts altijd van Vormer of Schrijvers komen, verdedigend stond Amrabat zwaar onder druk en Cools - die viel wel heel hard uit de toon. Als een kip zonder kop, was het. Trossard lacht al in zijn vuistje bij de gedachte dat hij zondag in de topper tegen die rechterflank zou moeten staan.

Vlijmscherpe Red Bulls

'Auf der linken Seite' hoorden we de Oostenrijkers luidop denken en daar viel dan ook het enige doelpunt van de eerste helft. Lange bal van Ulmer en in één tijd wipte Junuzovic de bal over Horvath. Weliswaar een schitterend doelpunt dat nog vaak te zien zal zijn in de hoogtepunten, al maakte de Brugse goalie daar toch geen al te zuivere beurt.

Begrijp het niet verkeerd, ondanks de achterstand halverwege voetbalde Club heel aardig mee. Rits stond als een blok voor de achterlijn, Vormer toonde zich een echte leider en Dennis zorgde vaak voor de individuele flitsen. Maar scoren? Neen, daarvoor was  de afwerking simpelweg net niet precies genoeg.

Gelukkig kon hetzelfde gezegd worden over Salzburg. Eigenlijk had het altijd 0-2 moeten worden, maar centrale verdediger Ramalho liet een perfecte kans vanop een tweetal meter van het doel onbegrijpelijk liggen. Club leefde nog.

Afgedwongen overwinning

Pardon, even herpakken, Club was weer springlevend. De tweede helft, nu met Diatta en Dennis als de twee flanken, was er één vol overtuiging en aanvallend voetbal. De laatste weken werden die goeie intenties nochtans niet altijd beloond, maar deze keer wel. En hoe.

Iets na het uur sprong heel Jan Breydel recht toen Dennis staalhard tegen de paal knalde. Net niet dus, een minuutje later wel prijs. Op een zoveelste hoekschop van Vormer kon Denswil via de paal binnenkoppen. Even twijfel of de bal wel over de doellijn was, maar dat was ie zeker en vast. Verdiende gelijkmaker.

Het zou allemaal nog veel mooier worden voor Club op tien minuten van het einde. Het kwam piekfijn uit dat de voorzet van Dennis afweek op een verdediger, want zo kon Wesley de winning goal in de verste hoek deponeren. Erop en erover, heet dat dan, bij eindstand 2-1. Geweldig gestreden van Club en vooral veel vertrouwen getankt voor de return binnen exact een week in Salzburg. 

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' -
Amrabat Sofyan 46' -
Mechele Brandon 90' -
Denswil Stefano 90' -
Rits Mats 90' -
Cools Dion 46' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 90' -
Vormer Ruud A   90' -
Vanaken Hans   90' -
Schrijvers Siebe 79' -
Wesley  90' -
  Bank G Beoordeel
Poulain Benoit 44' -
Diatta Krepin 44' -
Openda Lois 11' -
Rezaei Kaveh -  
Letica Karlo -  
Nakamba Marvelous -  
Mata Clinton -  

Red Bull Salzburg Red Bull Salzburg

  Speler G Beoordeel
Walke Alexander 90' -
Lainer Stefan   90' -
Ramalho Silva Andre   90' -
Ulmer Andreas A   90' -
Schlager Xaver   76' -
Samassekou Diadie 90' -
Junuzovic Zlatko 90' -
Gulbrandsen Fredrik 85' -
Dabbur Munas 90' -
  Bank G Beoordeel
Mwepu Enock 14' -
Minamino Takumi 5'  
Daka Patson 1'  
Prevljak Smail -  
Stankovic Cican -  
Onguéné Jérôme Junior -  
Szoboszlai Dominik -  
Herbeleef Club Brugge - Red Bull Salzburg

Vooraf