Van 0-1 naar 2-1: hoe Club Brugge de straffe comeback alsnog lukte tegen Salzburg
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 7 reacties

Hoe Club Brugge de straffe comeback alsnog lukte tegen Salzburg

Van 0-1 naar 2-1: hoe Club Brugge de straffe comeback alsnog lukte tegen Salzburg

Straf: Club Brugge smeerde Salzburg de eerste nederlaag van het seizoen aan én won zelf voor het eerst sinds november 2015 een Europese thuismatch. Nóg straffer: de 2-1 winst was halverwege nog een 0-1 achterstand. De ommekeer in drie grote factoren.

Rechtse flop

De eerste fout stond op het wedstrijdblad: Cools op rechts. Dat werd al snel pijnlijk duidelijk. Aanvallend was het steeds Vormer die in de rechterhoek moest lopen voor de voorzetten, verdedigend verzoop Amrabat in het werk van twee man. De enige goal van Salzburg kwam, weinig verrassend, ook via hun flank.

Ter bevestiging: Leko gaf zijn fout grif toe door ze bij de rust allebei in de kleedkamer te laten. Poulain en Diatta in de plaats, Dennis naar de overkant. Het bleken de belangrijkste ingrepen van de avond. "De invallers zorgden voor het gevaar dat we uiteindelijk konden omzetten in doelpunten", verklaarde Stefano Denswil, de man van de gelijkmaker. Wesley maakte het kunstje koud af.

Opzij, opzij, opzij

Nochtans ging het niet alleen om die wissels, want Club Brugge zag ook een tactische wissel uitstekend uitdraaien. Dat kon aanvoerder Ruud Vormer achteraf bevestigen. "Na de pauze gingen we meer in de hoeken in plaats van door het midden spelen. Centraal lukte gewoon niet in die eerste helft. Daar was geen doorkomen aan", zei hij met grote ogen. Nogmaals het grote belang van die flankwissels benadrukt.

Mentaal spelletje

Maar vraag aan Ivan Leko wat het verschil gemaakt heeft en hij zal quasi altijd dezelfde opsomming maken: inzet, grinta, energie... Het hele mentale aspect van de strijd. Dat was donderdagavond laat niet anders.

"Na de rust hebben we getoond waarom we al twintig maanden een ploeg zijn die respect afdwingt van iedereen", verklaarde de Brugse coach. "Dat mijn spelers zo reageren, zeker na alles wat ze de voorbije weken al moesten lezen en horen, dat maakt me supertrots." Volgende week ook in Salzburg?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties