Datum: 02/04/2019 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Freethiel
Knotsgekke slotfase op de Freethiel: Waasland-Beveren moet de punten ondanks comeback aan Kortrijk laten

KV Kortrijk behoudt maximum van de punten na late winnende treffer

Knotsgekke slotfase op de Freethiel: Waasland-Beveren moet de punten ondanks comeback aan Kortrijk laten
Foto: © photonews

Een wedstrijd die voor de pauze nog wat kruiden miste, kwam na rust helemaal tot leven. Kortrijk sloeg tweemaal toe op korte tijd rond het uur. In een knotsgekke slotfase ging het van 0-2 naar 2-2, maar daarmee was het nog niet voorbij. Koita knalde Kortrijk alsnog naar de overwinning.

Op een discutabele fase was het niet lang wachten. Boljevic werd alleen op doel af gestuurd. Bruzzese snelde zijn kooi uit om in te grijpen en deed dit net op tijd, maar blijkbaar wel met zijn hand en dat terwijl de doelman zich buiten de grote rechthoek begaf. Lardot vond een geel karton voldoende zwaar als sanctie.

Kortrijk was technisch iets beter in de aanvangsfase en hield de druk hoog. Desondanks bleef Waasland-Beveren van achteruit voor de voetballende oplossing kiezen en deed dat niet slecht. Het was dus niet onaardig wat de schaarse toeschouwers voorgeschoteld kregen, maar aan de andere kant lag het tempo laag en werden er fases niet optimaal uitgespeeld.

Roef op de afspraak

Kortom: de wedstrijd miste wat zout. De bezoekers dreigden wel tweemaal in een gelijkopgaande eerste helft. Stojanovic liep zich vrij op een hoekschop van Chevalier en knalde in één tijd over. Avenatti slaagde er met een schot in de draai wel in om Roef aan het werk te zetten, maar die was op de afspraak.

Waasland-Beveren zette de tweede helft zeer enthousiast in, met drie hoekschoppen binnen de eerste tien minuten die toch wat voor gevaar zorgden. Lulic kwam met het zware geschut vanuit de tweede lijn: Bruzzese werkte zijn harde uithaal knap over. Een volgende kans had echt wel de 1-0 moeten opleveren.

Andrijasevic stond oog in oog met Bruzzese en had nog het overzicht om Milosevic alleen te zien staan. Die kon haast niet meer missen, maar Kagelmacher bracht redding voor de Kerels op de lijn. Waarna KVK keihard toesloeg aan de overkant. Ineens een flits van verdediger Hines-Ike zowaar: een prachtige trap in de rechterhoek en 0-1.

Avenatti verdubbelt snel

Hierna lag er een hoop ruimte voor Kortrijk om het helemaal af te maken en daar deed het ook niet lang over. Avenatti stond vrij te wachten aan de tweede paal en knalde eveneens in de vlucht raak: 0-2. De thuisploeg weerde zich nog via Boljevic, wiens schot net voorlangs zoefde. Chevalier zocht de diepte en besloot op zijn beurt voorlangs.

De nummer acht uit de reguliere competitie was op weg om de wedstrijd hierna gemakkelijk uit te spelen. Chevalier zag de 0-3 afgeblokt door een verdediger nadat hij Roef al had omspeeld. Milosevic zorgde echter met een enig mooie omhaal nog voor een spannende slotfase.

Koita heeft het laatste woord

Koita trapte op de lat en aan de overkant knalde Andrijasevic heerlijk in de rechterhoek binnen. Toch had de eerstgenoemde het laatste woord. De invaller probeerde nog maar eens een schot op doel en joeg de 2-3 hoog in de touwen.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' -
Caufriez Maximiliano 90' -
Moren Valtteri 90' -
Vukotić Aleksandar 90' -
Bizimana Djihad   90' -
Verstraete Louis 60' -
Boljević Aleksandar A 90' -
Milošević StefanA   90' -
Schrijvers Jur 90' -
Lulić Karlo 66' -
Andrijasevic Franko 90' -
  Bank G Beoordeel
Ampomah Nana   30' -
Jubitana Denzel 24' -
Debaty Kevin -  
Foulon Daam -  
Massop Milan -  
Keita Paul -  
Gamboa Alexis -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien   90' -
Azouni Larry A A   90' -
Hines-Ike Brendan 82' -
Kagelmacher Gary 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Lepoint Christophe 70' -
De Sart Julien A 90' -
Chevalier Teddy 90' -
Avenatti Felipe 90' -
Stojanovic Jovan 74' -
  Bank G Beoordeel
Kumordzi Bernard Yao 20' -
Koita Aboubakary 16' -
Rougeaux Lucas 8'  
Charisis Charis -  
Golubović Petar -  
Pereira Castro Joel -  
Batsula Andriy -  
Herbeleef SK Beveren - KV Kortrijk

Vooraf