Zo vader zo zoon, bekende zonen van bekende vaders in de Jupiler Pro League

Bart Somers
Bart Somers
| 7 reacties
Zo vader zo zoon, bekende zonen van bekende vaders in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Wat hebben de Lukaku's, Hans Vanaken en Obbi Oulare gemeen? Het zijn getalenteerde zonen van vaders die ooit op onze voetbalvelden speelden. Wij zochten er nog een aantal bij elkaar. Hieronder belichten we er enkele die momenteel in België actief zijn. Ken je er nog? Gooi ze gerust in de comments.

Hans en Vital Vanaken


Waar kunnen we beter beginnen dan bij huidige Gouden Schoen Hans Vanaken. De speler van Club Brugge kwam tot ontbolstering bij Lommel, de ploeg waar ook vader Vital Vanaken ooit furore maakte. Zoon Hans verhuisde vervolgens naar Lokeren en zette ginds al snel prestaties neer die de aandacht van grotere clubs lokten. Vital Vanaken kennen we vooral van zijn periodes bij Lommel en KV Mechelen.

Obbi en Souleymane Oulare


Een zoon die vaker geblesseerd is dan hem lief is, is Obbi Oulare. Oulare totaliseert een vijftigtal wedstrijden in de Jupiler Pro League en de play-offs, maar zonder lichamelijk leed hadden dit er veel meer kunnen zijn. Hij is de zoon van Souleymane Oulare die in de jaren 90 bij Racing Genk een landstitel wist te behalen toen hij er een aartsgevaarlijk duo vormde met de genaturaliseerde Belg Branko Strupar.

Zinho en Johan Vanheusden


De prestaties van Zinho Vanheusden bij Standard kunnen we omschrijven als hoogst overtuigend. Werd de talentvolle verdediger bij Inter afgeremd door blessures, dan kwam de terugkeer naar zijn ex-club Standard als geroepen. Dit seizoen wierp hij zich in Luik op als resolute basisspeler. Vader Johan Vanheusden was ook al een begenadigde voetballer, al kon hij dit nooit echt op het allerhoogste niveau laten zien. Johan speelde bij Hasselt, Beerschot en Seraing.

Francis en Theophilus Amuzu


Bij Anderlecht treffen we de zoon van een ex-Standard-speler aan. Francis Amuzu moet papa zeggen tegen Theophilus Amuzu, die eind jaren 90 op 16-jarige leeftijd samen met zijn al even jonge landgenoten Danladi en Blay aan de boorden van de Maas belandde. Hoewel het liedje van de vader bij de Rouches snel uitgezongen was, bleef hij wel in België om onder andere de kleuren van KV Mechelen te verdedigen. Francis zag zijn verblijf bij paars-wit enkele dagen geleden verlengd worden door een optie in zijn contract.

Indy en Jacky Boonen


Bij Oostende speelt Indy Boonen, die de hooggespannen verwachtingen nog niet helemaal kon inlossen. Indy verruilde Racing Genk op jonge leeftijd voor de jeugdploegen van Manchester United, maar de grote doorbraak kon hij er niet bewerkstelligen. Daarop zette hij een stapje terug naar onze Belgische eerste klasse. Papa Jacky Boonen bracht het grootste deel van zijn carrière in België door. Zijn buitenlandse avonturen beleefde hij bij kleinere ploegen als Dundee United en BSV Bad Bleiberg.

Dylan en Marcel Mbayo


Een speler die pas komt piepen op het hoogste niveau is Dylan Mbayo. Dat doet hij bij Lokeren, het team waar ook zijn vader Marcel Mbayo ooit het mooie weer maakte. Marcel kan je gerust een echte clublegende noemen, hij speelde meer dan 150 wedstrijden in het shirt van de Waaslanders. Dylan kreeg dit seizoen zijn eerste speelminuten, mogelijk komen er volgend seizoen meer kansen voor de jonge Belg.

Noah en Khalilou Fadiga


Noah Fadiga mag ons rijtje afsluiten. De zoon van Khalilou Fadiga timmert aan de weg bij Club Brugge, waar ook zijn vader ooit zijn kunsten tentoonspreidde. Noah heeft er momenteel een contract tot juni 2020. Khalilou Fadiga was een speler met een enorm potentieel die zijn carrière op een jammerlijke manier afgeremd zag. Toen hij na zijn succesvolle doortocht bij Auxerre de overstap maakte naar het grote Inter, kwamen tijdens de medische keuring hartproblemen aan het licht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties