Dendoncker is antiheld, 2de finalist FA Cup bekend na verlengingen en straffe terugkeer

Gisterenavond plaatste Man City zich als eerste voor de finale van de FA Cup. Vandaag maakten Watford en Wolverhampton onder elkaar uit wie de 2de finalist zou worden. Het was een razend spannende halve finale.

De overwinning ging naar Watford, dat hiervoor wel verlengingen nodig had. 3-2 was de eindstand na 120 minuten.

Het zag er nochtans lange tijd naar uit dat het de Wolves zouden zijn die de finale mochten spelen. Matt Doherty in de 1ste helft en Raúl Jiménez in de 62ste minuut hadden namelijk voor een 0-2 voorsprong gezorgd.

Erop en erover

Na 79 minuten zorgde Gerard Deulofeu voor een sprankeltje hoop met de 1-2, en in de blessuretijd hield het hele stadion zijn hart vast toen Watford een penalty kreeg na een fout van Leander Dendoncker. Ditmaal was onze landgenoot dus de antiheld.

Troy Deeney zette de strafschop om, 2-2 en verlengingen. Daarin wist Deulofeu zijn 2de van de avond te scoren en de 3-2 eindstand vast te leggen. Watford mag zich opmaken voor de finale tegen Manchester City.