wesWesterlo
chaCharleroi
Datum: 15/05/2019 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Het Kuipje
Finale play-off 2 gekend: beslissing valt in groep A op voorlaatste speeldag
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Westerlo
| 0 reacties

Charleroi zeker van groepswinst na zege in Westerlo

Finale play-off 2 gekend: beslissing valt in groep A op voorlaatste speeldag
Foto: © photonews

Twee speeldagen voor het einde waren er nog drie ploegen die kans maakten op de groepswinst in poule A van play-off 2: Charleroi, STVV en Westerlo. Toch zal de allerlaatste wedstrijd er nog weinig toe doen. Charleroi is na winst in Westerlo zeker van zijn finaleticket.

Ondanks dat Westerlo ook nog wel sportieve belangen had in deze groep, stond de wedstrijd voor de thuisploeg toch vooral in het teken van het afscheid van Herman Wijnants. De manager werd voor de match gehuldigd voor zijn veertig jaar bij de club. Lees er HIER meer over.

Gretig Westerlo

Eens de wedstrijd aan de gang was, nam een gretig Westerlo volop het initiatief in het openingsminuten. Charleroi schoof wel al snel op en werd gaandeweg meer baas. Na ruim tien minuten genoot Morioka van een aantal meters ruimte. De plaatsbal van de Japanner ging naast. Voorts bleef het doelgevaar wel achterwege in het eerste halfuur.

Nadien volgde weer tien sterke minuten van Westerlo met de betere combinaties en wel een paar kansen. Na fraai samenspel bij de Kemphanen kon Van Den Bogaert van dichtbij afdrukken. Riou bracht tot tweemaal toe knap redding. De Franse doelman dook kort hierna ook prima naar de poging van De Schryver.

Het was dus zeker een bittere pil om te slikken voor Westerlo toen het kort voor rust plots 0-1 achter stond. Van Langendonck trapte slecht weg en zag zijn blunder afgestraft. Het moet gezegd: de lob van Morioka was wel van mooie makelij.

Gesloten wedstrijd

Met de voorsprong als ruggensteuntje leek het toch iets gemakkelijker te lopen voor de bezoekers en kregen ze meer controle over de partij. Het bleef wel een gesloten match waarin geen van beide ploegen voor veel kon zorgen. Westerlo ging in de loop van de tweede helft overigens terug meer de bal opeisen en gaf zeker nog niet op.

Perbet maakt het af in slotfase

Op aangeven van Morioka kreeg Osimhen in de slotfase nog een reuzenkans om de score te verdubbelen. De spits van Charleroi miste oog in oog met Van Langendonck. Even later maakte Perbet alsnog de tweede treffer voor de bezoekers. De ploeg van Felice Mazzu mag beginnen uitkijken naar de finale van play-off 2 tegen Kortrijk.

Westerlo zal wellicht toch ook niet al te zwaar tillen aan de nederlaag. De campagne in play-off 2 van het team uit eerste klasse B is zeker geslaagd te noemen. En nog belangrijker: Herman Wijnants mocht zeker niet klagen over de inzet bij de thuisspelers.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Corstjens Wouter   90' -
Biset Maxime 90' -
Dewaele Gilles 85' -
Ghandri Nader 90' -
Antunes Fabien 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Van Den Bogaert Bryan   90' -
De Schryver Guillaume 60' -
Gboho Ambroise   81' -
Brüls Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Petrov Sava 30' -
Naessens Jens 9'  
Van Genechten Yentl 5'  
Janssens Christophe -  
Rommens Nicolas -  
Buyl Stephen -  
Van Hout Kristof -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Fortuna Nurio 90' -
Ilaimaharitra Marco 90' -
Riou Rémy 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Busi Maxime   73' -
Zajkov Gjoko 90' -
Dessoleil Dorian 90' -
Hendrickx Gaëtan 90' -
Morioka Ryota 83' -
Osimhen Victor James 90' -
Bruno Massimo A   90' -
  Bank G Beoordeel
Marinos Stergos 17' -
Perbet Jérémy 7'  
Delfi Younes -  
Penneteau Nicolas -  
Willems Steeven -  
Niane Adama -  
Henen David -  
Wildemeersch Thomas -  
Herbeleef Westerlo - Charleroi

Vooraf