Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi hoeft niet diep te gaan en wint vlot van Eupen
Nils Wens

Charleroi wint met 2-0 van Eupen

Charleroi is sinds woensdag zeker van de play-off 2 finale tegen KV Kortrijk. Vanavond speelden ze nog thuis tegen Eupen. Het werd 2-0 na doelpunten van Adama Niane en Younes Delfi.

Voor de wedstrijd werd Victor Oshimen nog gehuldigd als meest gehuldigde Charleroi-speler van dit seizoen. Vandaag kwam hij niet in actie, omdat hij werd gespaard voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Maar ook zonder hem hadden ze geen problemen met de bezoekers.

De openingsminuten waren voor Eupen, maar erna werd Charleroi dominanter. Toch kwamen er niet veel kansen uit, want er zat heel veel afval in het spel. Delfi had een kans, maar doelman Niasse kon die bal over het doel kijken. Ook Henen kwam dichtbij een doelpunt, maar Hij was te egoïstisch.

Net voor de rust had Henrickx de kans op de 1-0. De centrale middenvelder van Charleroi had een schitterende vrije trap in huis, maar de bal ging tegen de lat. Ook aan de overkant kwam Eupen er nog dicht bij. Riou kwam goed tussen een schot van Toyokawa.

Tweede helft

Na de rust kwam Charleroi meteen op voorsprong. Delfi werd te veel losgelaten en bracht de bal prima voor. Niane stond op de goede plek om de bal binnen te duwen. De bal werd wel nog geraakt door Bushiri: 1-0.

Eupen probeerde wel na deze goal, maar er viel nog een doelpunt aan de overkant. Niane doet het uitstekend en brengt de bal voor tot bij Delfi. Die duwt de bal goed binnen aan de tweede paal. Daar bleef het ook bij.

Charleroi heeft met deze overwinning vertrouwen getankt voor de PO 2-finale tegen KV Kortrijk. Eupen eindigt in de onderste regionen van de groep, waardoor de spelers nu met vakantie kunnen trekken.