Sporting Lokeren gaat heel hard tekeer tegen Mechelen, Waasland-Beveren en Veljkovic: "Om van te kotsen"

Redactie
| 38 reacties
Sporting Lokeren gaat heel hard tekeer tegen Mechelen, Waasland-Beveren en Veljkovic: "Om van te kotsen"

Operatie Propere Handen zou binnen een tiental dagen tot eerste conclusies moeten leiden. Zaterdag werden alvast de eerste pleidooien gehouden door de gedupeerde teams. Sporting Lokeren was daarbij wel héél erg ferm.

Advocaat Walter Van Steenbrugge nam het woord namens Sporting Lokeren op de Geschillencommissie Hoger Beroep: "Als Lokeren naar 1B gaat, betekent dat het kerkhof, het einde van een grote club. We willen niet dat de competitie bevolkt worden door bedriegers, door valsspelers."

En hij ging volgens Het Nieuwsblad nog veel verder: "Er is op een onwaarschijnlijke manier bedrogen door de beleidsmakers van KV Mechelen en Waasland-Beveren. Beveren trapte geen bal tussen de palen tijdens die wedstrijd. De tentakels van Veljkovic reikten ver, hij had overal zijn mannetjes."

UEFA

In zijn pleidooi had hij het vooral over de vele telefoontjes heen en weer, waarvan ook telefoontaps bestaan. En dat er volgens hem wel degelijk sprake moet zijn van matchfixing. Hij geeft ook aan een meeting met de UEFA te hebben belegd. "Dit is te gek voor woorden, de feiten zijn bewezen, ze hebben de boel belazerd."

Ook Veljkovic kreeg er nog eens ferm van langs op de zitting door Van Steenbrugge: "Hij was de koning en had als een mol onder de grond moeten kruipen van schaamte, maar hij zat als een pauw met valse pluimen op de tribune van Anderlecht. Het is om van te kotsen."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties