OFFICIEEL: Renato Neto vindt onderdak bij andere eersteklasser
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 14 reacties

De transfer van Renato Neto van KAA Gent naar KV Oostende is afgerond

OFFICIEEL: Renato Neto vindt onderdak bij andere eersteklasser
Foto: © photonews

De geruchten gingen al een poos de ronde en maandagavond werd het nieuws ook officieel bekend gemaakt door de betrokken partijen. Middenvelder Renato Neto gaat de rangen van KV Oostende versterken.

Cercle Brugge (zijn ex-club) en KV Oostende waren gecharmeerd door Renato Neto, de publiekslieveling van KAA Gent die geen nieuw contract kreeg aangeboden. Vanaf 1 juli mag de Braziliaan zich officieel een speler van de kustploeg noemen. KVO lijft hem gratis in. Hij tekende een contract vor één seizoen.

Fitheid

Neto speelde sinds 2014 bij de Buffalo's en werd er landskampioen. Vorig seizoen kwam hij wegens blessureleed niet in actie in dit seizoen had hij twee selecties op zijn teller. Hij speelde daarin slechts één minuut.

De 27-jarige middenvelder reageerde kort op zijn transfer en had het ook over zijn fitheid: "Ik weet dat sommige mensen twijfels hebben omdat ik de voorbije twee seizoenen weinig speelde, maar ik ben door verschillende dokters fit verklaard", zei hij op de webstek van KVO.

"Een gerenommeerde arts schreef in zijn verslag dat ik probleemloos nog jaren op hoog niveau kan presteren en ik ben blij dat KVO mij de kans biedt om mezelf opnieuw te bewijzen. Aan mijn instelling zal het alvast niet liggen want ik heb grote honger om weer fulltime op het veld te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties