Supporters Anderlecht niet te spreken over 'Lotto Park', concurrentie lacht wat af: "Euromillions kon niet, want ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 87 reacties
Supporters Anderlecht niet te spreken over 'Lotto Park', concurrentie lacht wat af: "Euromillions kon niet, want ..."

Het Constant Vanden Stock-stadion is heengegaan, welkom aan het Lotto Park. De vraag is of de supporters die naam ooit gaan gebruiken, want voor velen gaat het de naam van de meest bepalende voorzitter blijven dragen, of gewoon Astridpark. Maar er is meer...

"De tijden veranderen en niks is voor altijd." Roger Vanden Stock - zoon van Constant, naar wie het stadion sinds 1983 werd vernoemd - ziet de naamsverandering van het stadion van RSC Anderlecht met lede ogen aan, maar had geen contact met het nieuwe bestuur hieromtrent.

Dat gaat er bij vele supporters van RSC Anderlecht niet in. Een minimum aan respect had wat hen betreft zeker wel gemogen, maar het zal gewoon Lotto Park gaan worden zonder inmenging van het oude bestuur. Aan de andere kant: tot 1983 heette het stadion het Emile Verséstadion, genoemd naar de eerste weldoener van de ploeg.

Fans boos, concurrentie lacht

En de fans? Die spreken gewoon van het Astridpark, genoemd naar de Koningin die in de jaren '30 smartelijk overleed. Daarvoor heette het park gewoon het Meirpark, van het gelijknamige plein onderaan het stadion. Zelfs van restaurant Le Meir - bekend om zijn lekkere spaghetti, waar ondergetekende in zijn jonge tienerjaren nog van proefde - is ondertussen geen sprake meer.

Alles is vergankelijk dus, al zijn er wel heel wat giftige reacties van de supporters: "Wanneer geld het belangrijkste wordt ...", hoorden we meermaals. De supporters van andere teams maakten dan weer grapjes over de hele zaak: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Lestienne! Naast! Live

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties