Slechte generale repetitie voor Anderlecht: verlies tegen Griekse landskampioen

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

In de vooravond verloor Anderlecht zijn oefenpartij tegen de Griekse landskampioen PAOK. Het werd 1-3. Een slechte generale repetitie voor de mannen van Vincent Kompany, al moet het worden gezegd dat ze met een onuitgegeven team voetbalden.

In het wedstrijdbegin waren het de Grieken die het balbezit opeisten, maar grote kansen leverde dit niet op. Na goed een halfuur spelen kwam PAOK dan toch verdiend op voorsprong: kapitein Pelkas kwam goed naar binnen en klopte Davy Roef in de korte hoek.

Op slag van rust was er een reuzenkans voor Anderlecht: Sanneh kopte een voorzet tegen de paal en Milic mistte de rebound onbegrijpelijk.

Na 56 minuten verdubbelden de Grieken de voorsprong: Chuba Akpom (ex-STVV) tikte simpel binnen na wel heel matig verdedigen van Lawrence en Milic.

Anderlecht leek het terug spannend te maken toen de ingevallen Abdoul Danté via een Grieks hoofd tegen kon scoren. Amper een minuut later was de wedstrijd echter helemaal gespeeld, wanneer Roef een relatief eenvoudig schot niet wist te klemmen. Gaitanidis was er als de kippen om de 1-3 eindstand op het bord te zetten.