Peter Croonen verwacht zich niet aan tweede titel op rij en ziet gelijkenis tussen Mazzu en Clement

Peter Croonen verwacht zich niet aan tweede titel op rij en ziet gelijkenis tussen Mazzu en Clement
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk opent vrijdagavond de competitie tegen Kortrijk. In Limburg willen ze ervan genieten om hun titel zo goed mogelijk te verdedigen, met dat besef dat een tweede op rij mogelijk te hoog gegrepen is. Peter Croonen zal in dat geval niet staan jammeren.

"Genk is een ploeg die niet voor de titel moet gaan", benadrukt de voorzitter fijntjes bij Sporza. "Dat is een voordeel, maar het nadeel dat daarmee samenhangt, is dat we pas het 6e budget van de competitie hebben. We moeten realistisch zijn. In principe is de titel niet voor ons."

Wat is er dan wel mogelijk? Er wordt vooral richting Europa gekeken. "Onze ambitie is vlot in play-off I geraken, een Europees ticket halen, zo ver mogelijk in de beker geraken en het beter doen dan vorige keer in de Champions League."

De man die het team hiervoor moet klaarstomen, is Felice Mazzu. "Hij is een trainer die dicht bij zijn spelers staat. Een beetje zoals een strenge vader, die bij momenten voor focus zorgt. Er is niet eens zo een groot verschil met Philippe Clement op dat vlak."

Onder indruk van het blok

Een andere vraag is of de speelstijl van Genk onder Mazzu evenveel kan bekoren. "We geloven dat Mazzu veel aanvallende intenties heeft, maar natuurlijk vanuit een goede organisatie. We zijn in Genk altijd onder de indruk geweest van het blok dat hij bij Charleroi kon neerzetten, misschien wel het beste van de Belgische competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties