Wat na vertrek Bornauw? Kompany kiest resoluut voor twee piepkuikens uit Neerpede
Redactie
| 41 reacties

Marco Kana (16) maakte afgelopen weekend tegen Moeskroen zijn debuut voor Anderlecht

Wat na vertrek Bornauw? Kompany kiest resoluut voor twee piepkuikens uit Neerpede

Na de wedstrijd tegen Moeskroen bleek opnieuw dat Anderlecht nog wat slagkracht mist in het aanvallende compartiment. Met het vertrek van Sebastiaan Bornauw naar FC Köln wordt de spoeling nu ook achteraan flinterdun, maar dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn.

De 20-jarige centrale verdediger kende een ongelukkig seizoensbegin en maakte ook in de play-offs vorig seizoen geen al te beste indruk. FC Köln kwam met een grote zak kluiten op de proppen en Anderlecht koos eieren voor zijn geld.

Ergens is die keuze te verantwoorden, maar wie treedt in de voetsporen van de Belgische Tarzan, zoals hij bij 'Die Geißböcke' al wordt genoemd? 

'In Youth we Trust'

Kompany zweert bij zijn filosofie en liet al optekenen die tot in het in het extreme uit te voeren. Daar hoort niet alleen uitvoetballen in de eigen zestien tot op de vierkante centimeter bij, maar ook de inbreng van jong talent, al zijn sommigen nauwelijks de papfles ontgroeid. 

Een kwartier voor affluiten in Moeskroen sukkelt Sandler met fysieke kwaaltjes. Begrijpelijk, de jonge Nederlander geeft het laatste jaar nauwelijk competitievoetbal in de benen. Kompany grijpt in: niet Milic, Lawrence of Sa worden de Moeskroense weide ingestuurd maar wel Marco Kana, bouwjaar 2002(!).

Volgend goudhaantje in de maak?

In dat kwartiertje doet de youngster de keuze van Kompany meteen alle eer aan: ijskikker aan de bal, sterk in de passing, goed positiespel, mooie techniek en die karakteristieke flair die bijna alle Neerpede-producten wel met de paplepel lijkt te worden ingegeven.  

Als kapitein van de nationale beloften U17 en aanvoerder van de U18 bij Anderlecht vorig seizoen wordt hij daarenboven ook nog eens geroemd vanwege zijn leiderschapskwaliteiten. Kana is van nature eerder een verdedigende middenvelder, maar vervulde vorig weekend de rol als centrale verdediger met verve.

Het rasechte paars-witte jeugdproduct tekende eind april dit jaar zijn eerste profcontract bij RSCA ondanks felle interesse uit binnen- en buitenland. Paars-wit lijkt, na Verschaeren en Doku, opnieuw goud in handen te hebben. 

Sardella 

Naast Kana zat er nog een piepjonge snaak op de paars-witte bank. Killian Sardella is een leeftijdsgenoot van Kana en ook hij wordt in Neerpede op handen gedragen. Michael Verschueren liet al optekenen dat er centraal achteraan nog iets bijkomt na het vertrek van Milic, Sa en Lawrence, maar met de blessuregevoeligheid van Kompany in gedachten zullen we beide youngsters ongetwijfeld nog zien opduiken bij Anderlecht de komende weken en maanden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties