Anderlecht heeft er eentje die aan zijn statistieken werkt: "Voorbije zes jaar nooit gebeurd"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Hendrik Van Crombrugge kan eindelijk clean sheets verzamelen bij Anderlecht

Anderlecht heeft er eentje die aan zijn statistieken werkt: "Voorbije zes jaar nooit gebeurd"
Foto: © photonews

We hebben het geteld: drie keer heeft Hendrik Van Crombrugge de bal met de hand aangeraakt tijdens de 95 minuten die de match duurde. Hoeveel keer met de voet was niet te tellen. En hij heeft er een leuke bezigheid bij: eindelijk eens clean sheets verzamelen.

Van Crombrugge werd veel in het spel betrokken, maar kwam nooit in de problemen. "Ja, maar net dan moet je de focus behouden, je moet scherp blijven", aldus de doelman. "Spijtig genoeg heb ik vooraan geen invloed."

Voor Van Crombrugge was het wel de tweede keer op rij dat hij zijn netten schoon kon houden. Met Sandler en Kompany voor hem was het comfortabel. "Bij Eupen is dat denk ik nooit gebeurd", lachte hij. "Maar ik moet gewoon mijn werk doen. Ik weet dat ik weinig te doen ga hebben, het is vooral een mentaal spel voor mij. Persoonlijk kan ik heel content zijn, maar collectief moet het nog beter."

Intussen voelt hij zich wel al thuis. "Naast een topclub is Anderlecht gewoon een heel hartelijke club. Ik ben goed ontvangen door de spelers, technische staf en de medewerkers. Hier lopen heel wat toffe mensen rond. Met Zulj kan ik nog Duits spreken en ik kom heel goed overeen met Boeckx en Gerkens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties