Zestienjarige middenvelder KV Mechelen: "Natuurlijk droom ik van een carrière als Lukaku of Tielemans"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 16 reacties

Aster Vranckx was tevreden met zijn invalbeurt op het veld van Anderlecht

Zestienjarige middenvelder KV Mechelen: "Natuurlijk droom ik van een carrière als Lukaku of Tielemans"

Bij KV Mechelen moest Aster Vranckx vrijdagavond verrassend al in de eerste helft invallen. Ondanks alle tieners bij Anderlecht, was hij de jongste speler op het veld.

Jules Van Cleemput voelde zich donderdag niet al te best, besloot tijdens de opwarming dat hij toch kon spelen, maar moest uiteindelijk na 38 minuten naar de kant.

“Het was top om te mogen invallen op Anderlecht”, vertelde hij achteraf. “Ik heb mij staande gehouden. Ik moest wel. Het was een loodzware match. Dit was toch nog iets helemaal anders dan de supercup. Ik zag eerst iemand anders opwarmen, maar was toch blij dat ik uiteindelijk het veld op mocht. Ik wist dat ik mij moest bewijzen.”

Vranckx wordt pas in oktober zeventien. Niet veel spelers mogen al op hun zestiende debuteren in de Jupiler Pro League. Droomt hij er van een carrière zoals Youri Tielemans of Romelu Lukaku uit te bouwen?

“Natuurlijk droom ik daar van. Maar we zien wel. Komt het dan komt het. Komt het niet, dan komt het niet”, reageerde hij nuchter.

Ten slotte gaf de middenvelder nog mee wie zijn idool is. “Als ik één naam moet noemen is dat Cristiano Ronaldo. Maar ik ben ook fan van Moussa Dembele. Misschien lijkt mijn speelstijl wel een beetje op de zijne, ja.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties