Dit is niét de slechtste start ooit van Anderlecht en... hoe verging het paars-wit in de geschiedenis na zo'n gesputter?
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 7 reacties

RSC Anderlecht maakte eerder al zo'n slechte start mee

Dit is niét de slechtste start ooit van Anderlecht en... hoe verging het paars-wit in de geschiedenis na zo'n gesputter?
Foto: © photonews

RSC Anderlecht is het seizoen rampzalig begonnen. Met twee op twaalf staan de hoofdstedelingen onderaan het klassement. Een unicum in de clubgeschiedenis is het echter niet.

In het seizoen 1998 - 1999 begon RSC Anderlecht ook met een twee op twaalf. Meer zelfs: het duurde tot speeldag zes vooraleer paars-wit een eerste overwinning op het conto schreven. 

RSC Anderlecht 1 - 1 Sporting Charleroi
SK Beveren 2 - 1 RSC Anderlecht
RSC Anderlecht 1 - 1 Excelsior Moeskroen
KVC Westerlo 6 - 0 RSC Anderlecht
RSC Anderlecht 2 - 3 Club Brugge

Het klassement na vijf speeldagen zag er dan ook niet rooskleurig uit voor Anderlecht. De hoofdstedelingen stonden op de achttiende en laatste plaats.

Uiteindelijk werd op speeldag zes gewonnen bij het toenmalige Beerschot AC. Het werd 0-3 op het Kiel. Al kan je niet zeggen dat de ban gebroken was. In de drie daaropvolgende wedstrijd werd gelijkgespeeld tegen achtereenvolgens STVV, Lommel SK en Eendracht Aalst. 

Tussendoor had het paars-witte bestuur al ingegrepen. Arie Haan werd op de keien gezet. Het duurde even voor de betreurde Jean Dockx en Frank Vercauteren - de assistenten namen over - de trein opnieuw op de rails kregen. 

Maar uiteindelijk was Anderlecht vertrokken. De Belgische recordkampioen strandde uiteindelijk op de derde plaats, op amper drie punten van landskampioen KRC Genk. 

We willen hier niet gaan beweren dat Anderlecht zich geen zorgen moet maken, maar paniek is ook geen noodzaak. Vincent Kompany moét Anderlecht natuurlijk wel zien te plaatsen voor play-off 1. En dan kan alles…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties