Sven Kums voorgesteld bij Gent - over Kompany, niet meedoen tegen Anderlecht en de aanvoerdersband
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties

Sven Kums openhartig over zijn transfer van Anderlecht naar KAA Gent

Sven Kums voorgesteld bij Gent - over Kompany, niet meedoen tegen Anderlecht en de aanvoerdersband

Sven Kums ging op zijn voorstelling bij KAA Gent geen enkel thema uit de weg. De nieuwe middenvelder van de Buffalo's had het onder meer over de aanvoerdersband en de matchen tegen Anderlecht, waarin hij niet mag meedoen.

Niet meedoen tegen Anderlecht

"Dat zijn misschien toch vier wedstrijden op een seizoen die aan je zullen voorbijgaan", werd Sven Kums tijdens zijn presentatie bij KAA Gent geciteerd door Het Nieuwsblad. "Een vervelende situatie, maar ik moet ze gewoon aanvaarden. Dat zijn de twee clubs nu eenmaal overeengekomen."

Vincent Kompany

Kums paste niet langer in de plannen van Anderlecht, maar hij is niet rancuneus tegenover paars-wit. "Kompany was heel eerlijk tegen me en daar heb ik respect voor. Liever iemand die me zegt waar het op staat dan een coach die je aan het lijntje houdt. Hem valt niets te verwijten. Het was ook geen verrassing dat ik niet in de selectie zat."

Aanvoerdersband

De aanvoerdersband bij Gent behoort inmiddels middenvelder Vadis Odjidja toe. "Ik ben hier nieuw en zal me weer moeten bewijzen. Vadis is kapitein en een belangrijke speler voor de club en er is geen enkele reden om van aanvoerder te wisselen. Ik ga ook helemaal niets opeisen", maakte Kums duidelijk.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties