Laifis: "We ontmoeten Anderlecht op goed moment: ze zitten in de hoek waar de klappen vallen"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 15 reacties
Laifis: "We ontmoeten Anderlecht op goed moment: ze zitten in de hoek waar de klappen vallen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Konstantinos Laifis was zondag van goudwaarde voor Standard. De centrale verdediger bracht de Rouches tien minuten voor tijd op gelijke hoogte, waarna Selim Amallah er in de absolute slotfase nog 2-1 van maakte tegen Kortrijk.

Door de overwinning tegen de Kerels staat Standard op kop. Laifis wil daar echter nog niet te veel waarde aan hechten. “Natuurlijk is dat leuk. Maar dat betekent nog niets op dit moment. Ik had vooraf tegen mijn ploegmaats gezegd dat ik ging scoren. Ik ben blij dat dat ook gelukt is en ik mijn team op die manier heb kunnen helpen.”

Standard viel al snel met tien na een tweede gele kaart voor Maxime Lestienne. “Ergens gaf die rode kaart ons ook wel een boost”, besefte de Cyprioot. “Onze fans waren ‘on fire’ vandaag. Natuurlijk is het leuker om op deze manier en met zo’n laat doelpunt te winnen. Mehdi Carcela maakte vandaag het verschil voor ons.”

Standard zal de Marokkaanse invaller volgende week tegen Anderlecht opnieuw nodig hebben. Lestienne is namelijk geschorst. “Tegen Anderlecht is het nooit eenvoudig. Ze zullen er alles aan doen om ons in de problemen te brengen.”

De laatste overwinning van Anderlecht dateert al van 5 mei. Toen waren ze in het Constant Vanden Stockstadion met 2-1 te sterk voor… Standard. Sindsdien volgenden voor paars-wit vier gelijke spelen en vier nederlagen.  

“We gaan daar niet opnieuw verliezen. We ontmoeten hen op een goed moment, want ze zitten in de hoek waar de klappen vallen. Maar eenvoudig wordt het zeker en vast niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties