Manager van academie waar Lamkel Ze werd opgeleid: "Dit is niet de Zé die ik ken"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 93 reacties

De manager van de academie waar Lamkel Ze werd opgeleid is verbaasd over het gedrag van de Kameroener

Manager van academie waar Lamkel Ze werd opgeleid: "Dit is niet de Zé die ik ken"

Dat Didier Lamkel Zé 'gene gewone' is, dat hoeven we u niet meer te vertellen. Maar vroeger, op de Kameroense academie, was de flankaanvaller nog een schuchter kereltje.

Jean Flaubert Nono, de manager van L’École de Football Brasseries in Douala, kent Lamkel Zé al vanaf zijn 13 jaar, toen hij gerekruteerd werd voor de academie. "Het was best een kalme kerel in het begin", legde Nono uit bij Gazet van Antwerpen. "Hij had ook veel heimwee."

"Maar toen begon hij te veranderen. Hij was niet de moeilijkste, maar ook niet de makkelijkste. Ook bij ons daagde hij soms niet op bij de trainingen. Vechten of zich agressief opstellen, dat was niet aan hem besteed. Wij hechten veel belang aan discipline."

Er is dus nog veel gebeurd sinds de Kameroener de stap naar een profclub zette. "Als onze jongens naar Europa verhuizen hebben ze plots veel vrijheid. De Didier die ik nu zie is niet de jongen die ik ken. Ik hoop dat hij zich snel herpakt, want hij moet een voorbeeld zijn voor de jeugd", besloot Nono.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties