Opinie Hallucinant hoe spelers Anderlecht in deze omstandigheden over titel spreken
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 26 reacties

De uitspraken van de spelers van Anderlecht zondag waren naast de kwestie

Hallucinant hoe spelers Anderlecht in deze omstandigheden over titel spreken
Foto: © photonews

Bij Anderlecht is het discours niet veranderd de laatste weken, ondanks de slechte resultaten. En dat mag nu wel eens stoppen. Het begint een beetje belachelijk te worden als je na een match waarin je weggespeeld werd, komt zeggen dat "je goed bezig bent".

Pas op, geen probleem dat ze in het project blijven geloven, dat moet ook als ze uit dit dal willen geraken. Maar wat er zich gisterenavond in de catacomben van Jan Breydel afspeelde, was bijna hallucinant te noemen. Een beetje belachelijk ook als je Derrick Luckassen drie maal hoort zeggen dat "we met z'n allen goed bezig zijn". 

Anderlecht was net negentig minuten met de neus op de feiten gedrukt. Een collega van tv verwoordde het zo: "Die mannen zitten precies in een sekte. Ze zeggen elke week hetzelfde." Ja, je mag geloven, maar je moet ook wel enige zin voor realiteit hebben. Als je met 5 op 24 staat en je begint over de titel te praten... 

In deze omstandigheden mag het thema iets anders zijn dan titelambities

Dat is niet gezond. Simon Davies liet zich op zijn persconferentie kritischer uit, maar het lijkt alsof de spelers hun bestuur en hun manager naar de mond willen praten. In deze omstandigheden mag het thema iets anders zijn dan titelambities. Het zou moeten gaan over wedstrijden winnen en hoe iedereen voor de spiegel moet gaan staan.

Meer dan een magere 'het was niet goed' komt er echter niet. 'Trust the process' begint zo een holle leuze te worden. In een 'process' zie je immers vooruitgang, zowel in spel als in maturiteit. Met uitspraken als "in de play-offs worden de punten toch gehalveerd" laat je op dit moment weinig van beide zien. 

Anderlecht moet zelfkritischer gaan worden, ook naar de buitenwereld toe. Want deze boodschap uitdragen werkt maar zolang de supporters het slikken. En al die uitspraken keren daarna als een boemerang terug. 'Man up' en zeg waar het op staat...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties