"Je moet iemand die op grond ligt niet aantrappen" vs "Heel licht": hoofdrolspelers reageren na rode kaart Odjidja, die als 'recidivist' zware straf kan krijgen

"Je moet iemand die op grond ligt niet aantrappen" vs "Heel licht": hoofdrolspelers reageren na rode kaart Odjidja, die als 'recidivist' zware straf kan krijgen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent wilde na de 2-2 nog doorpakken op het veld van Zulte Waregem, maar tien minuten voor tijd werd Vadis Odjidja op aangeven van de VAR uitgesloten met een rode kaart. Dader én slachtoffer reageerden.

Cyle Larin schermde de bal af en viel daarbij op de grond, waarna Vadis Odjidja een dubbele natrapbeweging deed. Genoeg voor VAR Verboomen om Wim Smet naar het schermpje te laten komen kijken en de rode kaart te geven.

"Ik werd op de grond geduwd en voelde daarna dat hij mijn achterbeen schampte en vervolgens voelde ik ook nog eens een trap in mijn zij", aldus Cyle Larin over het voorval. "Of het een verdiende kaart was? Je moet niet iemand aantrappen als hij al op de grond ligt, al weet ik niet of het zijn bedoeling was - dat kon ik niet zien."

Het was een heel lichte rode kaart

Dader Vadis Odjidja had de beelden ondertussen wél al gezien: "Wat mij betreft een heel lichte rode kaart. Ik wilde druk zetten en hij viel plots op de grond, waarna ik op zijn hiel of kuit trapte ... En daarvoor krijg ik rood. Het was licht, de ref gaf de uitleg dat ik hem vol aantrapte op de kuit."

Rest de vraag: wat zal de strafmaat zijn voor de Buffalo? Het trapje richting Larin was licht, maar anderzijds is het voor de middenvelder na zijn uitsluiting in Eupen begin vorig seizoen en de trap naar Wesley in de play-offs al de derde uitsluiting in dertien maanden. Mogelijk dat hij daarom als 'recidivist' zal worden aanzien en geen voorstel tot minnelijke schikking zal krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties