"VAR-interventie niet nodig", maar Vadis riskeert toch zware schorsing na rode kaart tegen Zulte Waregem
Simon Wauters
Simon Wauters
| 13 reacties

Vadis Odjidja riskeert een schorsing van drie weken

"VAR-interventie niet nodig", maar Vadis riskeert toch zware schorsing na rode kaart tegen Zulte Waregem
Foto: © photonews

Vadis Odjidja kreeg zondagavond tien minuten voor tijd een rode kaart onder de neus geschoven na een VAR-interventie in de wedstrijd tussen Zulte Waregem en AA Gent. Hij riskeert nu een zware schorsing en dreigt de topper tegen Club Brugge te missen.

De middenvelder kreeg namelijk een schorsingsvoorstel van drie weken. Evenveel als Jordi Amat van Eupen, voor een overtreding die wat ons betreft toch een pak zwaarder was. 

Tim Pots vertelde in Het Laatste Nieuws zelfs dat de VAR helemaal niet had moeten ingrijpen en Vadis dus geen rode kaart had moeten krijgen. 

"Het was een overbodige overtreding met de studs vooruit waarmee je een speler kan kwetsen. Als de ref rood had getrokken, moest je dat verdedigen. Maar het was geen frontale tackle met hoge intensiteit. Beide spelers liepen in dezelfde richting, het been van Odjidja was ook niet gestrekt. Dat maakte de impact minder zwaar en dus was een VAR-interventie niet noodzakelijk. "

"Smet gaf met een handbeweging aan dat het ging om de tackle met de studs vooruit. Hij greep niet in voor het eventuele natrappen met de voet in de rug, want natrappen/slaan is pas rood als dat met buitensporige kracht gebeurt of naar het gezicht is."

Gent heeft intussen al laten weten niet akkoord te gaan met de minnelijke schikking. 
 

Wat vindt u van het schorsingsvoorstel voor Vadis?

51%
6%
28%
2%
13%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties