Anderlecht neemt afscheid van Arnesen en haalt meteen nieuwe trainer binnen

Anderlecht neemt afscheid van Arnesen en haalt meteen nieuwe trainer binnen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht ging ingrijpen en heeft daar geen gras over laten groeien. Wachten tot de interlandbreak deden ze dus niet. Frank Arnesen moet plaats ruimen voor Frank Vercauteren, die straks waarschijnlijk dus de hoofdtrainer wordt.

Het is toch een beetje een poppenkast aan het worden bij Anderlecht. Het is een komen en gaan van belangrijke figuren geworden. Frank Arnesen, de man die gehaald werd om zijn uitgebreid netwerk, werd vandaag bedankt voor bewezen diensten. Dat om plaats te maken op de loonlijst voor... Frank Vercauteren.

Vercauteren moet in Neerpede tegenwind gaan geven aan Vincent Kompany, waarmee hij ooit nog werkte in de relatie trainer-speler. Nu zijn de rollen omgedraaid, maar Vercauteren moet wel de beslissingen van Kompany met de nodige scepsis gaan bekijken.

Effectief ook T1

Intussen is er ook al meer duidelijkheid over de taakverdeling. Vercauteren wordt effectief hoofdtrainer en zal dus de wedstrijden leiden. Simon Davies wordt de veldtrainer. Dat betekent wel dat de staf nog wat uitgebreider wordt. Vercauteren, De Roeck, Davies, Ngalula, Zetterberg... dat lijkt wat veel als technische staf.

Voor OHL is het alvast een zware klap. Zij verliezen de architect van de huidige ploeg, die eerste staat in 1B. Vercauteren wou nooit terugkeren toen Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock er de scepter zwaaiden, maar blijkbaar konden Kompany en Verschueren hem toch overtuigen.

Voor Frank Arnesen leek het verhaal er al langer op te zitten na de komst van Kompany. Hij werd opzijgeschoven richting scouting en jeugdwerking, maar daar kruisten zijn taken met die van directeur opleidingen, Jean Kindermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties