Thorup verdedigt zijn tactische keuzes: "Heeft niets met systeem te maken"

Thorup verdedigt zijn tactische keuzes: "Heeft niets met systeem te maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jess Thorup kon zondagavond moeilijk tevreden op de bus stappen. Zijn ploeg had net 4-0 verloren en de meeste goals kwamen er na individuele fouten. De Deen weerlegde dan ook dat het kwam door zijn tactische keuzes.

Voor de match keek men vreemd op. Thorup week af van zijn systeem en koos voor drie man achteraan. En die drie gingen een paar keer in de fout. Bij de eerste goal al. "Of ik nu met drie, vier of vijf achteraan speel, als je zulke fouten maakt, heeft dat niets te maken met het systeem", vond Thorup.

Misschien wel met automatismen, want Dylan Bronn was aan het zwemmen aan de rechterkant van die drie. "Nee, dat is niet waar. Bij de goal van Vanaken stonden we al weer in positie. Maar er moest iemand met hem meelopen. Het probleem was niet die driemansverdediging, wel dat we Vormer en Vanaken niet konden opvangen bij hun infiltraties."

Die individuele fouten nekten Gent. "Plastun verliest de bal, Bronn verliest de bal... Dat heeft niets met het systeem te maken. Bronn mist duidelijk nog matchritme."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties