Olivier Renard: "Een kans die ik niet kon laten liggen"

Dante Bellon
| 1 reacties
Olivier Renard: "Een kans die ik niet kon laten liggen"

Iets meer dan een week geleden verliet Olivier Renard Antwerp voor een avontuur in de Amerikaanse Major League Soccer bij Montreal Impact. "Soms brengt het leven opportuniteiten mee", vertelt de oud-doelman.

De ex-algemeen directeur van Standard en -sportief adviseur van Antwerp kwam in de uitzending "Complètement Foot" op de radiozender Vivacité terug op zijn vertrek bij Antwerp. "Ik begrijp dat mijn keuze als een verrassing kwam", legt Renard uit. "Zeker omdat ik me goed voelde bij The Great Old. Maar soms komen er mogelijkheden in het leven, zoals nu. Er zijn drie zaken die steeds belangrijk zijn in mijn beslissing om te vertrekken: het sportieve, het familiale en het financiële. In Montreal waren die drie dingen aanwezig."

"Er zijn slechtere plekken om sportief directeur te zijn dan bij een club in de MLS. De competitie is in groeiende lijn en wordt steeds belangrijker. Over het familiale ben ik blij. Montreal is een prachtige stad en de mensen spreken er Frans. Over het financiële heb ik nog achterdochtig gedaan. Als je in het voetbal de keuze hebt om je te verbeteren, geldt dat ook mee. Toen ik wist dat die drie dingen aanwezig waren, begon ik te praten met de directie van Antwerp. Ik heb hen niet verplicht mij te laten vertrekken. Iedereen ging akkoord dat het een opportuniteit was voor mij", besloot Renard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties