Ex-ref begrijpt gebrek aan motivatie bij VAR's: "Ze kozen om ref te worden, niet om in die camionette geduwd te worden"
Redactie
| 37 reacties

Serge Gumienny begrijpt het gebrek aan motivatie bij de refs in het busje

Ex-ref begrijpt gebrek aan motivatie bij VAR's: "Ze kozen om ref te worden, niet om in die camionette geduwd te worden"

De scheidsrechters - en vooral de VAR - hebben er geen te best weekend opzitten. Nicolas Laforge ging zowaar zelfs twee keer de mist in als videoref. Serge Gumienny vraagt zich af of ze wel zin hebben om in dat busje te zitten.

Vrijdag de afgekeurde goal van Chadli, zondag de niet-gefloten strafschop op Yaremchuk. "Ik stel mij dan de vraag hoeveel zin onze topscheidsrechters hebben in het VAR-gebeuren. Ik begrijp dat", aldus de ex-ref in HBvL.

"Je bent scheidsrechter en nu worden ze willens nillens een bestelwagen ingeduwd en moeten ze VAR spelen. Je kiest om scheidsrechter te worden, niet om VAR te worden. Mannen als Tim Pots en Christof Virant, die zich nu de haren uit het hoofd trekken, kozen er destijds wél voor om VAR te willen zijn, maar mogen het niet meer doen. Wat we nu zien is een kakofonie."

Er zijn te veel regeltjes, denkt Gumienny. "Ik begrijp ook dat onze topscheidsrechters niet 100 procent gemotiveerd om een weekend in zo'n camionette zitten. Met alle instructies die er van bovenhand komen, weet niemand het nog. Ik begrijp niet waar het hele VAR-gebeuren naartoe evolueert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties