Dit is de opvallende reden waarom Veljkovic wél en Bayat niét klem is gereden door het gerecht in 'Propere Handen'
Redactie
| 5 reacties

Dejan Veljkovic is een pak zwaarder gestraft dan Mogi Bayat

Dit is de opvallende reden waarom Veljkovic wél en Bayat niét klem is gereden door het gerecht in 'Propere Handen'
Foto: © photonews

Het is vandaag exact een kalenderjaar geleden dat er een bommetje werd gedropt op de Belgische voetbalwereld. Toch opvallend: Mogi Bayat kwam er een pak goedkoper vanaf dan Dejan Veljkovic.

Beide heerschappen werden vanaf dag één gezien als hoofdverdachten in dossier ‘Propere Handen’. Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zaten beiden wekenlang in de cel, maar vooral laatstgenoemde is alles kwijt. 

Bayat was tijdens de voorbije zomermercato opnieuw alomtegenwoordig bij de transfers van de Belgische eersteklassers, terwijl Veljkovic een schorsing van tien jaar kreeg opgelegd. 

Er was simpelweg een pak minder bewijs tegen Bayat. De zaakwaarnemer deed quasi alle uitgaande telefonie via WhatsApp. So what? Wel, WhatsApp maakt gebruik van end-to-end encryptie. De politie kan die versleutelde gesprekken simpelweg niet afluisteren.

WhatsApp vs. klassieke telefonie

Het Laatste Nieuws weet dat Veljkovic voor de klassieke manier van telefoneren koos. Het is meteen een reden waarom de Serviër ervoor koos om spijtoptant te worden. De bewijslast was simpelweg te groot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties